Hírek - 2017. október 1.Vagányság és életszeretet

- Akad egy időszak, amikor úgy tűnik, ő is bekerül Hippolyt bűvkörébe, de végül hű marad Tóbiáshoz és a családhoz. Hálás, szerethető karaktert formálhatok meg, egy falusi cselédlányt, aki egyszerű ugyan, de nem buta, talpra esett, feltalálja magát a fővárosban is. Őrzi magával hozott személyes bölcsességét, vagányságát, életszeretetét - mondta a negyedéves egyetemi hallgató Sziládi Hajna, aki kettős szereposztásban formálja meg Julcsát a Hippolyt, a lakáj című zenés vígjátékban a Soproni Petőfi Színházban. A rendező Eperjes Károly.

Sziládi Hajna Budapesten, a Madách Gimnáziumban végzett, mindig érdekelte az irodalom, a versek, a színjátszás, a mesemondás. Szeretett szerepelni, írni, mindig érezte, hogy valamit át akar adni magából, az életből, az általa gondolt értékekből az embereknek. Egy évig járt a bölcsészkarra, s már négy esztendeje a Kaposvári Egyetem művészeti karának hallgatója. Úgy érzi, nem véletlen, hogy erre a pályára került, mindig is dolgozott benne az elhívás, hogy másokkal együtt éljen át gondolatébresztő katarzisokat.

A színház világát nagyon megszerette, csakúgy, mint a fővároson kívüli életet. Jól érzi magát Kaposvárott és most Sopronban is. Örül a vidéki lét árasztotta légkörnek, szabadságnak, az emberek közvetlenségének, s azt is el tudja képzelni, ha végez, akkor pályafutását nem Budapesten kezdi. Ehhez persze az is kell, hogy olyan jó impulzusok érjék, mint most a Petőfi Színházban a bemutatóra készülve.

HIPPOLYT, A LAKÁJ

Zágon István színdarabját és Nóti Károly film forgatókönyvét

zenés színpadra alkalmazta: Vajda Katalin és Vajda Anikó

a betétdalok zenéjét szerezte: Eisemann Mihály, DeFries Károly, Márkus Alfréd

a betétdalok szövegét írták: Harmath Imre, Füredi Imre, Kellér Dezső, Mihály István, Szécsén Mihály, Szilágyi László és Zágon István