Hírek - 2017. október 1.Keresni a boldogságot

- Jó lenne, ha a közönség egy cserfes fiatal lányt látna viszont a színpadon, aki érzi, tudja, mi a szülei fő motivációja a meggazdagodásuk után ebben a történetben. Ő pedig közben keresi a boldogságát, útját. Még kutatom a lelkemben, magamban, milyen igazán szerelmesnek lenni a színpadon, azt eljátszani hitelesen. Remélem, a bemutatóra rálelek ennek a kulcsára is - mondta a Terkát alakító Maizác Stefánia. A Hippolyt, a lakáj című zenés vígjáték bemutatója október 7-én lesz a Soproni Petőfi Színházban, a rendező Eperjes Károly.


Maizác Stefánia Dunaújvárosban született, élt Budapesten és Skóciában, kitanulta a gyógymasszőrséget is. Csak néhány éve határozta el, hogy ad magának egy esélyt ezen a pályán, kipróbálja a színészetet. Járt a Pesti Magyar Színház színiakadémiájára, majd felvették a Kaposvári Egyetem művészeti karára. Ő is negyedikes, mint a társai.

- Más ez a színházi világ, mint ahogy elképzeltem. Nekem nem volt gyerekkori vágyam a színpad, ha valami érdekelt az életben, annak utánajártam. Egyelőre úton vagyok, felfedezem ezt a pályát, jól érzem magam, de még stresszelek, túl komolyan veszem magam ebben a helyzetben, a játékban. Így még minden szerep inkább kihívás számomra, mint felszabadult élmény. Jó nézni, ahogy Reviczky Gábor és Horváth Zsuzsa próbál, közben hülyéskednek egymással, de aztán amikor elkészül a jelenetük, azt mindenki érezheti: a színpadon nem lehet kamuzni. Ezt szeretném én is átélni - fogalmazta meg gondolatait a próbákról, a Sopronban eltöltött időszakról Maizác Stefánia, aki nagyon megszerette a várost, a színházat, azt, ahogy fogadták itt őt és a fiatalokat. Reméli, nem okoznak majd csalódást a nézőknek.

HIPPOLYT, A LAKÁJ

Zágon István színdarabját és Nóti Károly film forgatókönyvét

zenés színpadra alkalmazta: Vajda Katalin és Vajda Anikó

a betétdalok zenéjét szerezte: Eisemann Mihály, DeFries Károly, Márkus Alfréd

a betétdalok szövegét írták: Harmath Imre, Füredi Imre, Kellér Dezső, Mihály István, Szécsén Mihály, Szilágyi László és Zágon István