Hírek - 2017. szeptember 28.Megmutatni a szerelmet

A tiszta, igaz szerelmet eljátszani, megmutatni a színpadon soha nem könnyű. Törekszem arra, hogy hitelesen tudjam a grófból lett sofőr sorsát ábrázolni. Ez a figura hozza be a darabba azokat az érzelmeket, amelyekkel minden fiatal találkozik, közben pedig azért látja, egy felkapaszkodott család mennyire nem találja a helyét egy magasabb szintű társadalmi körben - mondta Mucsi Kristóf, aki Nagy András szerepét formálja meg a Hippolyt, a lakáj című zenés vígjátékban. A rendező Eperjes Károly.


Mucsi Kristóf budapesti fiatalember, édesapja színész volt, édesanyja rendező, nem áll távol tőle a színház világa. Először azonban nem a művészi pályát választotta, turizmus-vendéglátás szakra járt, lassan érlelődött meg benne, hogy mégis a színészet érdekli, de csak úgy vág bele abba, ha nagyon jó tud lenni a saját mércéje szerint, mert önmagával szemben maximalista.

Játszott a veszprémi színház Család ellen nincs orvosság című előadásában, színpadra lép a Nemzetiben a Tóth Ilonka című darabban. Ő is a Kaposvári Egyetem művészeti karának hallgatója, s nem tartja elképzelhetetlennek, hogy vidéken kezdje a pályafutását egy olyan műhelyben, ahol fejlődhet, sokfajta feladattal találkozhat.

Várja már a soproni közönséggel a találkozást, a legjobb tudása szerint minden érzelmet, gondolatot, amit önmagában fellel, beletesz ebbe a szerepbe. Bár eddig csak prózai darabokban játszott, az éneklés nem szokatlan számára, kórustag volt nyolc évig. Bízik abban, hogy a közönség elfogadja, megszereti őt és az egyetemista társait a mostani előadásban, mindent meg is tesznek ezért.

HIPPOLYT, A LAKÁJ

Zágon István színdarabját és Nóti Károly film forgatókönyvét

zenés színpadra alkalmazta: Vajda Katalin és Vajda Anikó

a betétdalok zenéjét szerezte: Eisemann Mihály, DeFries Károly, Márkus Alfréd

a betétdalok szövegét írták: Harmath Imre, Füredi Imre, Kellér Dezső, Mihály István, Szécsén Mihály, Szilágyi László és Zágon István