Hírek - 2017. szeptember 28.Hűen a gyökerekhez

Belülről nem változik ez a figura, megmaradnak egyszerű, paraszti gyökerei akkor is, amikor megcsapja az arisztokratikus szél, csak nem érti, mi történik körülötte, és veszélyeztetve érzi a házban elfoglalt pozícióját - mondta Tóbiás szerepéről Papp Attila. A Hippolyt, a lakáj című zenés vígjáték bemutatója október 7-én lesz, a rendező Eperjes Károly.

A soproni színész hozzátette, hálás, kedves ziccerszerepet kapott, amelynek épp az a nehézsége, hogy pengeélen kell táncolnia a karakter megteremtésében, életre keltésében. Nem szabad csak a közönség reakciójára, visszajelzéseire, a slágerdalokra bíznia magát, hanem megtartva a pontosság szabályait kell játszaniuk a többiekkel, így jöhet létre egy felszabadult előadás.

- Schneiderék két szolgálója Tóbiás és Julcsa. Szerelmesek, úton-útfélen egymást húzzák. Hippolyt megjelenése a házban azért is okoz felbolydulást az életükben, mert a változás mellett kialakul egyfajta alá-fölé rendeltségi viszony, amely közben azt érezhetik, annyira nem is fontos a helyük, a munkájuk, mint eddig. Ráadásul még a férfiúi féltékenység is felüti a fejét, ám a végén azért minden a helyére kerül - tette hozzá Papp Attila, aki örül annak, hogy találkozhatott a fiatal, egyetemista színészgenerációval. Frissítően hat számára velük a munka, új impulzusok érik, és ezért is nagyon jó hangulatban tudtak együtt próbálni. 

HIPPOLYT, A LAKÁJ

Zágon István színdarabját és Nóti Károly film forgatókönyvét

zenés színpadra alkalmazta: Vajda Katalin és Vajda Anikó

a betétdalok zenéjét szerezte: Eisemann Mihály, DeFries Károly, Márkus Alfréd

a betétdalok szövegét írták: Harmath Imre, Füredi Imre, Kellér Dezső, Mihály István, Szécsén Mihály, Szilágyi László és Zágon István