Hírek - 2016. július 11.Esztergomi és nyírbátori sikerek

Mozgalmas három napot tudhat maga mögött a Soproni Petőfi Színház. Esztergomban és Nyírbátorban is nagy sikerrel szerepelt a társulat.

Hedry Mária Kelj fel és járj című drámáját az Esztergomi Várszínházzal közösen állította színpadra a soproni teátrum. A darab rendezője Pataki András. A produkció a hétvégén kétszer szerepelt a várszínház műsorán. A közönség megrendítő színházi élményként élte át a bemutatót. Örültek annak, hogy a nyári időszakban is láthatnak komoly, mély tartalmú és mondanivalójú előadásokat a népszerű szabadtéri játszóhelyen. Nagy tapssal jutalmazták a stábot.

Esztergomból Nyírbátorba utaztak a soproni színészek, hogy részt vehessenek a Szárnyas Sárkány Fesztiválon.  Az országban egyedülálló színes és vidám utcaszínházi kavalkádon az Arany-kor című összeállítással Arany János balladáit és szellemiségét idézték meg emlékezetes fellépésükkel. A nézők nagyon jól fogadták a magyar irodalom gyöngyszemeit felvonultató előadást.

Az eseménydús hétvége után a soproni társulat és a táncosok augusztusban A dzsungel könyve című produkcióval a fertőrákosi barlangszínházban és Pápán szerepelnek, az Álmos legendája című táncmű pedig Pápán és Szarvason lesz látható. Előtte pedig Az üvegcipő című vígjáték premierjére készülhetnek, amelyet július 15-én és 16-án tartanak az Esztergomi Várszínházban.