Hírek - 2016. március 2.Selyemvilág

Selyemvilág címmel Szurokné Strassner Klára selyemfestő kiállítása nyílik meg a Soproni Petőfi Színházban március 5-én (szombaton) az este hét órakor kezdődő Liliom című előadás szünetében. A tárlatot Keresztény Richárd, a városi képzőművészeti társaság elnöke ajánlja a látogatók figyelmébe.


Szurokné Strassner Klára Sopronban született, jelenleg is itt él és alkot. Mesterei Roisz Vilmos és Szabó Béla festőművészek voltak. A selyemfestés rejtelmeibe Helene Hagendoorn holland művésznő vezette be. Képei sajátos módszerrel készülnek, amelyet maga fejlesztett ki. Többségük a természet és a színek jegyében születik, formavilágukat a női finomság jellemzi. Sokféle technikával dolgozik, de mindegyik közül a selyemfestés áll hozzá a legközelebb.

Munkáival Győrben, Budapesten, Ausztriában, Németországban lehetett találkozni. Az Art Fokus 2000 vándorkiállítással számos európai országba eljutottak alkotásai. Több önálló kiállítása volt Sopronban is. A Soproni Képzőművészeti Társaság vezetőségének tagja.