Hírek - 2015. március 7.Vérfrissítés,versenyhelyzet

Új tagokkal bővül a Sopron Balett. A csoport vezetője, Demcsák Ottó szerint további fejlődésükhöz elengedhetetlen a vérfrissítés és a versenyhelyzet, miközben a közönség elvárja a táncosoktól a magas szintű technikai tudást.

A Sopron Balett nemrég próbatáncot tartott és ennek eredményeként a tervek szerint két új taggal bővülhet a társulat és két táncost megbízási szerződéssel foglalkoztatnának. Így a Soproni Petőfi Színház tánctagozatának alaplétszáma tizenkettőre nőhet.
- Jó táncosokat és pozitív alkotói energiákkal rendelkező művészeket szeretnénk a jövőben is foglalkoztatni. A közönségtől sok támogatást és szeretetet kaptunk eddig, és ők elvárják tőlünk, hogy professzionális, megfelelő technikai tudással rendelkező tagjai legyenek Sopron Balettnek. Legyen szó klasszikus vagy modern stílusról, nekünk az a feladatunk, hogy a legmagasabb szinten szolgáljuk ki a nézőket. Fontos ezért, hogy egy táncosnak ne csak jó tartása legyen és el tudja sajátítani a koreográfiákat, hanem rendelkezzen színpadi kisugárzással. Ezért a személyiség erejét is figyeltük a próbatáncon. A társulat fejlődéséhez elengedhetetlen az, hogy versenyhelyzetet teremtsünk, biztosítsuk a vérfrissítést. Így mindig csak a legjobbak léphetnek színpadra nálunk - mondta a Harangozó-díjas koreográfus, akitől megtudtuk: elképzelései szerint Győrből, Szegedről és a táncművészeti főiskoláról érkezhetnek táncosok Sopronba.
Demcsák Ottótól megtudtuk azt is: április 29-én a Tánc Világnapja alkalmából a Soproni Petőfi Színház nagyszabású gálát rendez, amelynek keretében a városban működő tánccsoportok lépnek színpadra. A közönséget a legszélesebb műfaji kínálat várja  majd a táncosok ünnepén.