Hírek - 2015. január 20.A tavasz hangjai

A tavasz hangjai címmel Matolcsy Imola selyemfestő tárlata nyílik meg január 24-én (szombaton) este fél hétkor a Soproni Petőfi Színházban a Caligula helytartója című előadás előtt. A kiállítást a látogatók figyelmébe ajánlja Esterházy Svetlana hercegasszony és herceg Esterházy Antal, aki az esemény keretében dedikálja Önarc-kép című életrajzi művét.

Matolcsy Imola tavaly óta tagja az Országos Képző-és Iparművészeti Társaságnak. Mint mondta: nagyon szereti az élő színeket és azt, hogy miközben újabb és újabb dolgokat fedez fel, talál ki a selyemfestésben, eszébe jutnak  olyan témák, melyek talán csak ezen az anyagon élhetnek igazán.
- A selyem festése óvatosságot, türelmet, határozottságot és szeretetet igényel, miközben  ezzel kapcsolatban minden egyszeri és megismételhetetlen. A selyem finomsága, a színek és árnyalatok gazdagsága és szabadsága nem csak lelket melengető, hanem pozitív érzéseket is ébreszt az emberben. Legyen az egy kép a falon, sál a nyak körül, vagy akár egy párna a kanapén. Hiszek a selyem gyógyító erejében - többek között ezt jelenti a művésznek a selyemfestés.