Hírek - 2015. január 17.Színházi klub Sopronban

Felolvasószínházi produkciókkal nyitja meg kapuit a soproni teátrum színházi klubja január 21-től. A havonta jelentkező estek házigazdája Pomezanski György, a Magyar Televízió egykori legendás riportere lesz.

Pataki András, a Soproni Petőfi Színház igazgatója elmondta: szeretnék a közönséggel még szorosabbá tenni a kapcsolatukat. Ezért is invitálják őket egy olyan háromórás együttlétre, amikor a teátrum büféjében este kilenc órától egészen éjfélig mélyebb gondolatokat hordozó, az élet kérdéseit szerteágazóan és színesen vizsgáló zenés felolvasószínházi előadásokat hallgathatnak meg együtt - kötetlen formában, baráti találkozások és beszélgetések közepette.

Az első ilyen produkció január 21-én Csokonai Vitéz Mihály Cultura című műve lesz Pápai László rendezésében. Az esten közreműködnek a soproni társulat művészei. A következő színházi klub központi gondolatvilága Nietzsche filozófiája köré csoportosul, február 4-én az Éjszaka világa címmel tekinthetik meg erről Kiss Tamás zenés estjét. A tavaszi műsorkínálatban március 25-én Madách Imre A civilizátor című műve szerepel, a rendező Pápai László. A programsorozat zárásaként április 29-én pedig Kiss Tamás Búgócsiga című zenés produkcióját tekinthetik meg az érdeklődők.