Hírek - 2014. október 4.A karrierista agglegény

Ion Luca Caragiale Az elveszett levél című komédiája lesz a Soproni Petőfi Színház évadnyitó előadása október 11-én. A darabot Béres László állítja színpadra. Tipătescu szerepét Kozma Attila formálja meg.

 A színművész 2000-ben végzett a Marosvásárhelyi Színművészeti Egyetemen, játszott a csíkszeredai Csíki Játékszínben, majd szabadúszóvá vált. A leghűségesebb város teátrumában először lép színpadra. 
‒Tipătescu az a tipikus karrierista agglegény, aki a politikát használja előrejutásához és kiszolgálja azt. Felfelé nyal, lefelé rúg, miközben a megye vezetőjének, Trahanache feleségének a napjait is igyekszik szebbé tenni. Caragiale a jövőbe látott, vagy nagyon ismerte az emberi természetet, mert olyan a műve, mintha ma játszódna. Azok az eszközök, élethelyzetek, tulajdonságok, amelyek felfedezhetők a figurámban, a jelenben is tetten érhetők a politikában, esetleg bizonyos gazdasági érdekcsoportok körül. A produkcióban a kertemben láthatnak a nézők egy gipszbulldogot. Akár szimbóluma is lehetne ez a szerepemnek vagy az előadásnak ‒ hangsúlyozta Kozma Attila.