Hírek - 2012. augusztus 13.Köszöntünk Sopron!

A soproni színház mindemellett ősztől új programot indít "Köszöntünk Sopron! " címmel. Ennek keretében szeptemberben minden helyi iskola kérheti azt, hogy előadásokat vigyenek be az intézményébe. Mindezt jelképes, 1 Eurós jegyáron kínálja a teátrum.
A középiskolások Gogol: Egy őrült naplója című művét kérhetik Ács Tamás előadásában. A felső tagozatosoknak drámapedagógia foglalkozást tartanak a soproni színház művészei a Kövek című előadáshoz kapcsolódóan. Az alsó tagozatosok pedig Huzella Péter Kossuth-díjas művész Garbonciás Péter című gyermekműsorát tekinthetik meg.
A templomokba, egyházakhoz a Silentium-csendtől a szóig címmel Wass Albert életművéből összeállított pódiumjátékot viszi majd el az új társulat. Ezt az estet a már elhunyt Bánffy György Kossuth-díjas színművész szerkesztette és rendezte.
A Soproni Petőfi Színház a teátrum falain kívül is szeretné igényesen szórakoztatni a nézőket. Ezért is állította össze a társulat A bor dicsérete című zenés műsorát, melyet éttermekbe, sörözőkbe, kis kocsmákba is szívesen elvisznek. Cserébe csak azt kérik a vendéglátóhelyektől, hogy rakják ki a színház plakátjait, szórólapjait a helyiségeikbe.