Hírek - 2012. szeptember 15.Soproni színész mondatok - Bemutatkozik a társulat III. rész

Gőzerővel készül az Egerek és emberek című előadás a Soproni Petőfi Színházban. A bemutató október 6-án lesz, a rendező Pataki András. A társulat tagjai nagy izgalommal készülnek a premierre és arra, hogy találkozhassanak a közönséggel, miközben ismerkednek a várossal, új otthonukkal. Eközben fogalmazták meg gondolataikat is.
Diószegi Imola:- Nagyon remélem, hogy olyan erős közösség jön itt létre, amely egymást segítve, jó hangulatban tud együtt dolgozni. Fontos a társulati lét, az alkotói folyamatot segíti az, hogy alakult egy egységes csapat. Egy felé nézünk, egy célért indulunk el. Nagy a várakozás bennem.


Szőcs Erika:- Boldogan jöttem Sopronban, tele reménnyel. Pataki Andrást 12 éve ismerem, fáradhatatlan ember, számomra ő garancia arra, hogy jó színházat lehet itt létrehozni. Biztonságot ad ma egy társulathoz tartozni, tettekre kész színészeket látni, sok szép dolog jöhet létre. Bízom, abban, hogy a nézők mellettünk lesznek.



Krizsik Alfonz: - Nagyon jó ennyi fiatalt látni magam körül. Csodálatos érzés, eszembe jut az, amikor én kezdtem el a pályát, s mennyi remény, tettvágy volt bennem. Most ezt érzem ebben a társulatban. Sok jó alkotói energia feszül egybe, nem tudom elképzelni, hogy ennek ne a közönség és a város legyen a nyertese.



Horányi László: - Bíztató volt az évadnyitó, az, ahogy a város és a teátrum vezetői beszéltek a színházról, a célokról. Némi nosztalgiával gondoltam arra, amikor 20-25 évvel ezelőtt fogalmaztunk meg a szakmában hasonló gondolatokat, elveket. Újra lehetne kezdeni azt a fajta értékteremtést Sopronban, a hagyományokra építve, de mai érvényességgel. Nagy lehetőségeket látok ebben.


Farkas Tamás: - Boldog vagyok, hogy újra egy társulathoz tartozhatok. Régóta dolgozom szabadúszóként és elég babonás is vagyok. A szerencseszámom a 21-es, a soproni színház a 21. évadát kezdi, jó csillagzat alatt vagyunk. Örülök, hogy a klasszikus színházi előadások mellett, a tánc, a zenés műfaj, az opera is előtérbe kerül. Izgalmas évad elé nézünk, várjuk a közönséget!


Pintér Gábor:- Szeretem a megújulást az élet minden területén. Itt is új színház, egy társulat születik tele célokkal. Hiszek a közös munkában, a gondolkodásban, a csapatmunkában. Várom, hogy bemutatkozhassunk a közönségnek.



Horváth Zsuzsa:- Kicsit történelmet írunk Sopronban, hiszen az első önálló társulata mi lehetünk a városnak. Megtisztelő részese lenni mindennek. Örömmel jöttem, jó darabok szerepelnek a műsorban, remek kollégákkal dolgozhatok együtt, izgalommal várom a nézőkkel való találkozást.


Gál Tamás: - Felvidéki színészként nagy öröm számomra a Hűség városában színpadra lépni. Ez egy csodálatos hely, Petőfi Sándor itt katonáskodott, az ő léptei nyomát érzem. Ez a hely számomra a reménynek és az újnak a szimbóluma. Sosem hittem volna, hogy itt részese lehetek egy társulat magalakulásának. Nagy örömet érzek.