Hírek - 2012. szeptember 17. Soproni színész mondatok - Bemutatkozik a társulat I. rész

Gőzerővel készül az Egerek és emberek című előadás a Soproni Petőfi Színházban. A bemutató október 6-án lesz, a rendező Pataki András. A társulat tagjai nagy izgalommal készülnek a premierre és arra, hogy találkozhassanak a közönséggel, miközben ismerkednek a várossal, új otthonukkal. Eközben fogalmazták meg gondolataikat is.
Czár László: Azért szerződtem Sopronba, hogy sokat tanuljak, fejlődjek egy újonnan alakuló társulatban. Igyekszem kiérdemelni, meghálálni a bizalmat, szeretném megmutatni a sokoldalúságom, és a játékommal rengeteg izgalmas pillanatot szerezni a nézőknek. Bízom abban, hogy a színházszerető emberek ugyanolyan szeretettel fogadnak bennünket, mint, ahogy mi érkeztünk ide.



Ács Tamás: Tettrekészséget és munkakedvet érzek magamban. Ruszt József mondása szerint a fütty is jobb, mint a közöny. Remélem, a nézők nem lesznek közömbösek irántunk és tartalmas szórakozást tudunk nyújtani számukra.



Szlúka Brigitta: Csak jót remélek Soprontól és a színháztól. Nagyon tetszik az a társulatépítő műhelymunka, ami itt elkezdődött. Úgy tűnik, sok jó feladat vár majd itt rám, s nagyon boldog lennék, ha az előadásokon a közönséggel együtt sírnánk és nevetnénk. Hiszen ez a színház varázsa.



Molnár Anikó: Megnyugvást jelent az, hogy a sok utazás és országjárás után otthonra lelhettem itt. Talán a közönség egy része némi fenntartással várja azt, mire is lesz képes az új csapat, de ez természetes. Nagy felelősség a nézők elé odaállnunk, hogy mi leszünk ennek a szép városnak a színészei. Remélem, elfogadnak, befogadnak bennünket, ígérem, mindent megteszünk azért, hogy a nézők bizalmát elnyerjük.



Papp Attila: Otthon szeretném érezni magam a színházban és a városban is. Szakmai szempontból nagyon jó megújulási lehetőség ez számomra, jó érzés részese lenni egy új társulat születésének. A munka, az alkotás izgalmának, örömének megélése mellett célom, hogy a nézőknek sok jó színházi élményt szerezzek.



Horváth László: A Forrás Színházzal végigjártam az országot, a határon túli területeken is rengeteget játszhattam. Most jó lesz megállni kicsit és mindazt, amit eddig kaptam ettől a pályától, amit felhalmozhattam az évek alatt, azt megosztani az itteni nézőkkel. Izgalommal várom a találkozást a közönséggel. A város nem idegen számomra, éltem a településen másfél évig, s a legnagyobb gyermekem is itt született. Sopron számomra ezért mindig is meghatározó hely. Jó újra itt lenni.