Hírek - 2012. szeptember 18.Dinnyés József és a Soproni Petőfi Színház közös akciója

Dinnyés József daltulajdonos, Szlúka Brigitta színész, valamint Kincses Kata rendező asszisztens váratlanul felkeresi a soproni általános- és középiskolákat. Dinnyés József egy megzenésített Petőfi-dal adt elő, majd a két társa beszél a színházról.
A színházat népszerűsítik az iskolákban














Színészek a színházról fiataloknak. Házhoz megy a kultúra.


Mint azt Betuker Botond, a soproni Petőfi-színház közönségszervezője elmondta, a céljuk az, hogy népszerűsítsék a színházat.
- Korábban a fiatal korosztály számára kétféle - gyermek és ifjúsági - bérlet volt - tette hozzá Betuker Botond. - A mostani vezetés eldöntötte, hogy még inkább szélesebbre tárja a kapukat. Az általános iskola felső tagozatai számára újfajta bérletet vezettek be. Emellett, akik ezt megvásárolják a nagyszínházi, illetve a stúdió előadások meghatározott darabjaira kedvezményes árú jegyet vásárolhatnak.
Megtudtuk azt is, hogy a színház az iskolákban igény szerint drámapedagógiai foglalkozást is tart. Külön darabot adnak elő az óvodásoknak, általános és középiskolásoknak. Ők például Gogoltól az Egy őrült naplóját láthatják. S végezetül, ha minden a tervek szerint alakul, akkor a színitonoda is megkezdi működését.

(forrás: kisalfold.hu)