Hírek - 2012. október 7.Remek nyitány: vastaps a színészeknek és a kosarasoknak

Vastaps a Soproni Petőfi Színházban és az MKB Arénában. A színészek és a kosaras lányok remek szezonnyitót produkálva érdemelték ki egymás és a közönség elismerését.
John Steinbeck Egerek és emberek című művéből készült előadással indult a színházi szezon Sopronban szombaton este. Egy nappal később, hazai pályán a hétszeres magyar bajnok és négyszeres Magyar Kupa győztes Uniqa-Euroleasing Sopron női női kosárlabda csapata a Pécs ellen kezdte meg a bajnoki pontvadászatot. Ez remek apropót adott arra, hogy a színház és a soproni együttes tagjai egymásnak is drukkoljanak a nyáron kötött együttműködési megállapodás jegyében. Így Török Zoltán a sportklub ügyvezető igazgatója, Székely Norbert vezető edző és a csapat több tagja is megjelent a színházi premieren és hosszú vastapssal jutalmazta a nagy sikerű, katartikus előadást. Székely Norbert meg is jegyezte: nekik most jön majd a neheze, hiszen ilyen magas szintű produkció után nekik is hasonlóval kell kirukkolni a Pécs ellen és győzniük kell. Nos, ez sikerült is, hiszen a kosaras lányok magabiztos játékkal 59-43-ra verték régi nagy riválisukat. A mérkőzésen természetesen megjelentek a Soproni Petőfi Színház művészei, akik Pataki András igazgatóval együtt énekelték el a szezonnyitó alkalmából a Himnuszt.



A szünetben pedig Vastag Csaba, a népszerű énekes - aki a teátrumban a SingSingSing produkcióban látható- mintegy száz táncos kíséretében szórakoztatta a közönséget. A dalok koreográfiáit Szakál Attila rendező-koreográfus segítségével tanulták meg az elmúlt hetekben a soproni fiatalok.


Fotó: Torma Sándor

A közös szezonnyitó jól sikerült, a sport és kulturális kapcsolatok szorosabbá fűzésének egyik fontos állomásaként szimbolizálta azt is, hogy a színházba járó közönség és a szurkolók jelenlétükkel mindig erősíthetik a soproni társulatot és csapatot a teátrumban, a lelátón egyaránt.