Hírek - 2024. május 23.Herkules legyőzhetetlen!

Nagy sikerrel szerepel a Herkules meg a többiek mesebalett a Soproni Petőfi Színház műsorán.

Nagy sikerrel szerepel a Herkules meg a többiek mesebalett a Soproni Petőfi Színház műsorán. Kicsik és nagyok  hosszú tapssal, gyakran üdvrivalgással jutalmazzák a látványos, pergő produkciót, amikor a rajzfilmekből ismert mesehősök találkoznak a színpadon és táncra perdülnek. A bérletes előadás május végéig látható a teátrumban, jegyek korlátozott számban válthatók igazi családi élményt kínálva a felnőtteknek is.

 

Színes mesevilág elevenedik meg a nézők előtt Demcsák Ottó koreográfiájával, Németh Ervin történetével, a Sopron Balettel és még tíz gyermekszereplővel, amikor Hamupipőke, Hófehérke, Herkules, Pocahontas, Mulan, Aladdin, Pinokkió és Aranyhaj megérkeznek a színpadra, s a tánc nyelvén repítik a közönséget a csodák világába. 

 

Kalandos mesék és történetek elevenednek meg a gyerekek előtt vetítéses, rajzfilmszerű háttérrel, fényfestéssel, gyönyörű jelmezekkel, miközben a nagyapa és unokája kalauzolja a nézőket olyan helyekre, ahol a jó és rossz mindig megküzd egymással, s természetesen a jó elnyeri a jutalmát. Közben szólnak a remek filmslágerek, a szereplők pedig fergeteges, érzelemdús táncokkal mesélnek sorsukról, a lelkük mélyén élő barátságról, szerelemről, önzetlenségről és egymás melletti kiállásról, tétre menő küzdelmekről s arról, hogy a mesék tanulságai miként érvényesek a felnőttek világában. 

 

A Herkules meg a többiek mesebalett szórakoztató, humoros módon kelti életre a rajzfilmhősöket. Az alkotók szándéka szerint  a tánc sokszínű formanyelve élményszerű találkozást nyújt a gyerekeknek ezzel a művészeti ággal, a színház világával és az eddigi visszajelzések szerint mindez elnyerte a fiatal közönség tetszését. Herkules a színpadon  legyőzhetetlen Sopronban. 

(V.R.)

 

Fotó: Rombai Péter