Hírek - 2024. április 3.Szív, szerelem, szenvedély

- Egy fiatal lány döntési helyzetbe kerül, az anyagi biztonságot válassza, vagy a szerelmet.(?) Örök emberi problémát mutat be ez a darab, amely szórakoztat, tele humorral, fülbemászó slágerrel. Az évad végére szeretnék ezzel az előadással egy szép, emlékezetes tavaszköszöntő ajándékot átnyújtani a közönségnek - mondta Kiss József, Jászai-díjas rendező, aki Zerkovitz Béla és Szilágyi László népszerű operettjét, a Csókos asszonyt állítja színpadra a Soproni Petőfi Színházban. A bemutató április 20-án lesz.

 

Szív, szerelem, szenvedély

 

- Egy fiatal lány döntési helyzetbe kerül, az anyagi biztonságot válassza, vagy a szerelmet.(?) Örök emberi problémát mutat be ez a darab, amely szórakoztat, tele humorral, fülbemászó slágerrel. Az évad végére szeretnék ezzel az előadással egy szép, emlékezetes tavaszköszöntő ajándékot átnyújtani a közönségnek – mondta Kiss József, Jászai-díjas rendező, aki Zerkovitz Béla és Szilágyi László népszerű operettjét, a Csókos asszonyt állítja színpadra a Soproni Petőfi Színházban. A bemutató április 20-án lesz.

Kiss József elmondta, neki kedvenc zenés darabja a Csókos asszony. Remekül megírt mű, hús-vér embereket, nagyon jó karaktereket ábrázol, kiváló szereplehetőséget nyújt a színészeknek, a közönségnek pedig egy szórakoztató, sok nevetést ígérő, érzelmekkel teli estet garantál. Megidézi a századfordulós budapesti világot, s mivel a lelkeket megérintő zene, a korszakra jellemző poénok, a figurák ezt a hangulatot árasztják, nem hozta a mába történetet, nem modernizálta, vagy aktualizálta az előadást.

- Érdekes, izgalmas ez a történet, jól illeszkedik a szenvedély évadához. Egy fiatal lány, aki épp elkezdi a színészi pályát, választási helyzet elé kerül. A hagyományos karriert fussa be, mint annyi pályatársnője, vagy belemenjen abba, hogy legyen neki egy gazdag mecénása, biztonságos élete és mondjon le arról, akit valójában szeret. Még akkor is, ha a fiú visszaélt a bizalmával, mert bohém, felelőtlen, ám életkorban hozzá illik. Remélem, hogy a felnőtt közönség mellett a fiatalok is megszeretik ezt a történetet, amely sok tanulságot hordoz számukra is. Nem csak arról, hogy mi a fontos: a pénz vagy a szív, de déldául láthatják azt is, milyen, amikor egy férfi elegánsan, finoman udvarol. Ez is kezd már eltűnni, ahogy eltűntek a Nagytemplom utcából a gangos, körfolyosós bérházak. Nemrég elmentem arra autóval, egyetlen egy hasonlót találtam. Mi most idevarázsoljuk ezzel az előadással azt a világot, amit csak régi képeken lehet látni, a történettel pedig meg tudjuk mutatni, érdemes a szívre hallgatni, így előbb utóbb minden helyzetre találni megoldást. - foglalta össze gondolatait az előadásról Kiss József.

 

(V.R.)

 

Fotók: Rombai Péter