Hírek - 2024. március 26.Kaptál már anzikszot Petőfitől?

Ma indul a középiskolások számára készült Petőfi-anzikszok című színházi játék a Berzsenyi-gimnáziumban. A előadást áprilisban és májusban még további húsz alkalommal mutatja be a színház Sopron, Csorna és Győr középiskoláiban.

Az előadás különlegessége, hogy két részből áll:

- az első részben három színész emel ki az "elkallódott" levelesládából néhány anzikszot (képes levelezőlap), amelyeket akár Aszódról, Sopronból, Koltóról vagy Mezőberényből is küldhetett volna a költő beszámolva a vele történtekről. A három színész - Papp Attila, Molnár Anikó és Marosszéki Tamás - játékával meg is eleveníti a történéseket;

- a második részt minden diák önmaga alakítja úgy, hogy saját ideje és igénye szerint felkeresi a színház honlapját, ahol a Színházi nevelési program füle alatt rátalálhat A legeslegutolsó anziksz című feladatsorra, amely játékok segítségével, az adott diák gondolkodását is megmozgatva vezeti el őt Petőfivel kapcsolatos új ismeretek és élmények felé. A feladatok között számos olyat is találhatnak az érdeklődők (középiskolások és felsősök, valamint pedagógusok egyaránt), amelyek jól használhatók a tanórai munkában vagy akár az érettségire készülve is.

(A feladatlap letölthető közvetlenül innen a hírből a kiemelt címre kattintva.)