Hírek - 2024. március 11.Vastaps A vén bakancsos stábjának

Vastapsot kapott A vén bakancsos és fia, a huszár című előadás stábja a szombat esti premieren a Soproni Petőfi Színházban.

A nagy sikerű előadás után Kiss József, a Soproni Petőfi Színház igazgatója köszöntötte a darabot színpadra állító csapatot. Ahogy gratulációjában fogalmazott: különleges zamatú, ízű előadás született. A mű egy régi korszakot idézett meg, amely romlatlan, tiszta, eredeti, véráldozatot nem sajnáló, de becsületes volt, amire ráépült a mai világunk. Megidéződhetett közben az ember gyermekkora, amikor romlatlanul hitt egy csodálatos nagy eszmében, mert a darabban látott hősök így éltek. S ezt nagyon jó volt most látni.


Kóczán Péter, a Pro Kultúra Sopron Nonprofit Kft. ügyvezetője azt emelte ki, fontos egy közösség életében, hogy tudjon ünnepelni, közösen együtt nevetni, s ez a mai este ilyennek bizonyult. Kicsit izgultak, amikor műsorra került az előadás, hiszen a darab, annak műfaja színháztörténeti érdekesség, de megtapasztalhatta a stáb, a közönség, hogy élő, kreatív újraértelmezett produkció született, ami nagyon szól a mának és ehhez gratulált  mindenkinek.


Dr. Farkas Ciprián, Sopron polgármestere is köszöntötte a stábot. Mint mondta, nagyon szép élményt kapott ma a közönség, jó volt nézni a nagy szeretettel készült nagyszerű produkciót. Hozzáfűzte, lassan véget ér az évad, s van mire emlékezni, az eddig színpadra került előadások azt mutatták, erős szezonon van túl a színház, méltó a város jelenéhez, múltjához. Magas színvonalú kulturális élményben részesül az, aki bejön a teátrumba és arra biztat mindenkit, hogy ezt a munkát folytassák tovább.

         
Eperjes Károly, a darab rendezője felhívta a figyelmet arra, hogy pontosan, feszesen játsszák tovább az előadást, s akkor még jobban beérik majd. Gratulált mindenkinek, és egyik mesterének, Taub Jánosnak a mondását idézte: "Ne hagyjátok szétmállani az előadást, és a közönség szeretni fogja." 


A vén bakancsos és fia, a huszár című zenés népszínmű márciusban és áprilisban folyamatosan szerepel a Soproni Színház műsorán.

(V.R.)

Fotók: Rombai Péter