Hírek - 2024. január 29.Legenda a Szerda esti beszélgetésekben

Bede-Fazekas Csaba, Kossuth-díjas magyar operaénekes, színész, érdemes és kiváló művész, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja lesz Kiss József vendége a Szerda esti beszélgetésekben február 7-én, délután fél ötkor Sopronban, a Liszt-központ Munkácsy termében. Az est után meglepetésként a közönség megismerheti a legendáról szóló most megjelent könyvet, melynek címe BEL CANTO, szerzője Werner Krisztina.


Bede-Fazekas Csaba 90 éves és 55 esztendeje játszik Győrben. Vendégként nagy sikerrel lépett fel a Magyar Állami Operaházban, a Szegedi Nemzeti Színházban és a Szegedi Szabadtéri Játékokon, illetve a Miskolci Nemzeti Színház színpadán is. A szegedi Simon Boccanegra előadásban nyújtott teljesítményéért 2002-ben megkapta a legjobb operaénekesnek járó Dömötör-díjat is. Pályája során több mint 150 prózai, opera, operett és musicalszerepet játszott el. Zengő bariton ikon, aki a pályafutása során hatalmas szerepeket énekelt el. Rigolettót, a Trubadúr Luna grófját, a Don Carlos Posa márkiját, a Traviata Germont Györgyét, a Tosca Scarpia rendőrfőnökét, a Gianni Schicchit, a Carmen Escamillo szerepét vagy a Parasztbecsület Alfioját. Volt Tiborc a Bánk bánban, s a legtöbbször János vitézből Bagó dalát énekelte. 


Az ő legendás életével, pályafutásával ismerkedhet meg most a soproni közönség, bepillantva művészi gondolataiba, hitvallásába, a szívből, lélekből éneklés titkába.
 

A Szerda esti beszélgetés időpontja: február 7.16:30
Helyszín: Liszt Köztpont, Munkácsy-terem