Hírek - 2024. január 28.Standing ovation a premieren!

Kirobbanó erejű és sikerű, fergeteges hangulatú bemutatót hozott a Legyetek jók, ha tudtok zenés játék premierje a zsúfolásig megtelt Soproni Petőfi Színházban szombaton este. A közönség hosszú percekig felállva ünnepelte a stábot. A standing ovation mellett többen bravó kiáltásokkal jutalmazták a csapatot.

A Legyetek jók, ha tudtok produkció a leghűségesebb város teátrumában repülőrajtot vett, teljes sebességgel indulva hódította meg a közönséget Eperjes Károly és a 24 fős gyermekcsapat főszereplésével. 


Az előadás után Kóczán Péter, a színházat működtető Pro Kultúra Sopron Nonprofit Kft. ügyvezetője köszöntötte a népes stábot. Kiemelte, hogy az 1980-as évek elején készült film a rendszerváltás idején, 1989-ben érkezett Magyarországra, és negyven évnyi lejáratás, gúnyhadjárat, ideológiai harc után új istenélményt adott a magyarságnak.Gratulált a gárdának, alkotóknak, és örült annak, hogy a teátrumban átélhették, megélhették ezt a szép történetet. 


Kiss József, a Soproni Petőfi Színház igazgatója azzal kezdte rövid beszédét, gratulációját, hogy különös, emlékezetes előadás született, amikor olyan gondolatok hangzottak el, amelyeket egész életünkben magunkkal vihetünk.

Idézett a darabból egy mondatot:" A vidám embereket könnyebb az üdv útján vezetni, mint a búslakodókat." Ezt kívánta mindenkinek. Vidámságot, hogy lássuk az élet szép oldalát, higgyünk a felsőbb erőben, egymásban, magunkban. Egyúttal megköszönte a teljes csapatnak, hogy a nagy sikerű előadás megemelte, megtisztította a lelkeket.    
     
Nagy Viktor rendező első köszönő szavai a szülőknek szóltak, akik hihetetlen munkát végeztek, támasztották, segítették a gyermekeket, a produkciót is. Nélkülük nem valósulhatott volna meg az előadás. A gyerekek a színházban megtanultak dolgozni, egymásra figyelni, csapatként működni és reméli, hogy a közös munka egész életükre hatással lesz majd.

Ezután külön kiemelte az egész stáb, alkotógárda példaértékű munkáját, a műszak, a háttérdolgozók fantasztikus teljesítményét, mert nélkülük nem valósulhatott volna meg ez a pörgős, kicsit filmszerűen színpadra álmodott előadás.
Eperjes Károly mindehhez úgy csatlakozott, hogy hangsúlyozta, fontos előadás jött létre Sopronban és mindenkinek gratulált a munkájához. 


A Legyetek jók, ha tudtok zenés játék februárban folyamatosan szerepel a soproni színház műsorán.
(V.R.) 
 

A csapat
Fotó: Rombai Péter