Hírek - 2023. november 2.Gyerekszereplő válogatás

Gyermekszereplő válogatást tartott a Soproni Petőfi Színház a Legyetek jók, ha tudtok! című darabhoz.

A castingra 40-en jelentkeztek, belőlük kerül ki majd az 18-20 fiú és lány, akik részt vesznek az előadásban, melyet Nagy Viktor Jászai-díjas, érdemes művész rendez. A tervezett bemutató jövő január végén lesz.
A színház énekelni és táncolni tudó 7 – 12 éves korú fiúk és lányok jelentkezését várta. Olyan gyerekeket, akik  kedvet éreznek a színházi munkához, kisebb és nagyobb szerepek eljátszásához.

Nagy Viktor türelmesen, barátságosan foglalkozott a jelentkezőkkel, akik nagy lelkesedéssel érkeztek a válogatásra. Akadt, akit biztatni kellett, mert eleinte félénk volt, más viszont nagyon bátran mondott verset, magabiztosan énekelt. A válogatásra eljött Rátkai Erzsébet jelmeztervező, Jászai-díjas, Ferenczy Noémi-díjas érdemes művész is, ő készíti majd az előadáshoz a jelmezeket.


Luigi Magni - Bernardino Zapponi darabját Vajda Katalin alkalmazta magyar színpadra. A zene  Angelo Branduardi nevéhez fűződik. A soproni előadás főszerepét, Fülöp atyát Eperjes Károly Kossuth-és Jászai-díjas művész alakítja. A díszlet Jasenko Conka munkája. A koreográfus Gyenes Ildikó lesz, akit ismerősként köszönthetnek a gyerekek és a stáb, ugyanis ő volt a nagy sikerű Valahol Európában musical koreográfusa, amelyet 2019-ben mutatott be a Petőfi Színház és látható volt a fertőrákosi barlangszínházban.


A Legyetek jók, ha tudtok! zenés játékban szinte az egész soproni társulat színpadra lép majd. A darabot felnőtt, felsős és középiskolás bérletben játssza a színház.


(V.R.)

Fotó: Rombai Péter
Fotó: Rombai Péter
Fotó: Rombai Péter