Hírek - 2023. október 4.Jön Hamupipőke!

Megkezdték az olvasópróbáit a Hamupipőke című családi musicalnek a Soproni Petőfi Színházban szerdán. A leghűségesebb város teátrumának és a Zsadons Produkciónak az együttműködésében készülő előadásnak a rendezője Zsadon Andrea, Jászai-díjas színművész. A tervezett bemutató november 29-én lesz.

Zsadon Andrea az olvasópróbán elmesélte: amikor férjével, Szolnoki Tiborral Ausztriában dolgoztak bécsi, badeni, grazi színházakban, 2013-ban készült el a Grimm fivérek meséje nyomán, Manfred Waba eredeti ötlete alapján a Stadttheater Badenben a Hamupipőke, amely németül Aschenputtel címen futott. A musical szövegkönyvét  a bécsi születésű Thomas Jorda írta és Pavel Singer szerezte hozzá a zenét. A nagy és hangos sikerű, 3D-s vetítésű produkcióban Szolnoki Tibor játszotta a Kamarás szerepét. Színpadra léptek balett-táncosok, láthattak a nézők sztepptánc betéteket is. Zsadon Andreát ekkor annyira lenyűgözte az előadás, hogy Szolnoki Tiborral együtt elhatározták, elhozzák Magyarországra ezt a történetet, a családi musical változatot. Ő megírta a magyar szöveget, Béres Attila pedig a versek szövegét hozta. Színpadra állították saját produkcióként, bemutatták a fővárosi Játékszínben,és több helyen az országban.
Most a soproni társulat tagjaival láthatják alsós és gyermek bérletben az előadást, de a rendező és a darabot színpadra állít stáb a felnőtteknek is ajánlja a produkciót, több generációnak, családi musicalként.


- A zene egy kicsit a szláv lelket is mutatja, andalító, melankolikus, gyönyörű dallamok szólnak, amit gyönyörűen kell énekelni, gyönyörű érzéseket közvetíteni, figyelni a muzsikára, a hangokra. Igazi színházat szeretnénk mutatni, őszintén, komolyan, de megtartjuk azt a varázslatos mesevilágot, amit a felnőttek együtt élhetnek át a gyerekekkel, unokákkal ennek a történetnek a tanulságaival, példabeszédeivel. Azzal, miként kellene figyelni egymásra, hozzátartozóinkra, hogy szeretettel legyőzhető maradjon a gonosz és minden rossz helyzetből fel lehessen állni - erről beszélt többek között Zsadon Andrea, akitől megtudtuk: szép látványvilág várja a közönséget mely a klasszikus mesekönyvek illusztrációit idézi. Egy olyan világot, ahová jó képzeletben, álmainkban elutazni, ahol jó elidőzni, s ahol a jó mindig elnyeri jutalmát.Az előadásban Hamupipőkét Garics Laura, a Zeneakadémia diplomázó hallgatója alakítja. A Herceg szerepében Papp Attila lép színpadra. Milli mostohanővér Szupper Fanni, Lilli mostohanővér Simon Andrea lesz. Mostohaként Bokor Jutta látható. Az Apát Major Zsolt formálja meg. Királynőként a Jászai-díjas Zsadon Andrea látható, a Királyt a szintén Jászai-díjas Szolnoki Tibor játssza. A kamarás Marosszéki Tamás, az Inas Kiss Noró. A produkcióban közreműködik a Sopron Balett és a színház kórusa. A zenei vezető Oberfrank Péter, Liszt-díjas, érdemes művész. A zongorista Vontszemű Miklós. A díszlet Bíró Nóra nevéhez fűződik. A jelmez az időközben elhunyt Tóth Barna munkája. A koreográfus a Harangozó-díjas Sebestyén Csaba.