Hírek - 2012. november 19.A pénz cinizmusa- Szűcs Gábor rendező a Kabaréról

- Ez a mű nem féltetlenül csak szórakoztató musical, hanem egy történelmi és társadalmi tükör, szólhat a legújabb kori hatalmi játszmákról, az egyén és politika kapcsolatáról, valamint a pénz cinizmusáról - mondta Szűcs Gábor Jászai Mari-díjas rendező, aki a Soproni Petőfi Színházban állítja színpadra a Kabaré című produkciót. A bemutató december 1-én lesz a nagyszínpadon.
A Jászai-díjas Szűcs Gábor nevével szinte összeforr Masteroff – Kander – Ebb műve, hiszen Székesfehérváron pár éve már színpadra állította a darabot, ez a nagy sikerű musical vendégeskedett a veszprémi teátrumban, majd nemrég a békéscsabai színházban is megrendezte a produkciót. Most a soproni közönség is láthatja az ő Kabaréját.
- Valóban sorsszerűnek tűnik az, hogy ennyiszer találkozhatom a pályámon a Kabaréval, ez egy fontos tartóoszlop számomra. Azért is, mert egy remekmű, népszerű musical, de mégis nagyon erőteljes és mély tartalommal bír. Összetett, sokszínű a Kabaré, s mindig megszólalhat új hangsúlyokkal. Készült a történetből egy legendás film, nálunk is játszották már többféle szövegkönyv alapján az előadást, mi Csikós Attila dalszövegeivel és Kovács Gergely Csanád koreográfiáival mutatjuk be a darabot. Természetesen Ullmann Mónikával és Farkas Gábor Gábriellel a főszerepben, hiszen gyakorlatilag ők alkotótársaim voltak az eddigi előadásaimban is. Minden rendezésemben törekedtem arra, hogy az emberi sorsok, a történelmi pillanatok megmutatása mellett ebben a darabban hangsúlyosan jelenjen meg a pénz útja. Ezért a "Money" című slágerré vált dal nálam mindig felértékelődik, erőteljesebb szerepet kap a produkcióban, áthatja az íve, tartalma az egész előadást. Ha körbe nézünk magunk körül, talán érthető. Mindemellett azért szeretnék a soproni közönségnek egy látványos, igényesen szórakoztató előadást nyújtani. Egy igazi Kabarét - mondta Szűcs Gábor.