Hírek - 2012. november 26.Az élet csak Kabaré - Bemutató december 1-én

Gőzerővel készül a Soproni Petőfi Színházban a Kabaré című musical. Az előadásban mutatkozik be a közönség előtt a teátrum tánctagozata, amelyet Demcsák Ottó vezet. A produkció rendezője Szűcs Gábor. A bemutató december 1-én lesz a nagyszínpadon.
Nagy izgalommal készül a Kabaré stábja a szombati premierre. Szerdán sajtónap keretében mutatkoznak be a média képviselőinek a szereplők.
A konferansziét alakító Farkas Gábor Gábriel Székesfehérváron, Veszprémben, Békéscsabán is játszott ebben a darabban, most a soproni közönség is megcsodálhatja nemzetközi hírű alakítását..


Fotó: A-TEAM/Nyári Attila

Mint az életrajzában olvasható Farkas Gábor Gábriel a Képzőművészeti Egyetem festő szakán végzett 2000-ben. A diplomáját már a Budapesti Moulin Rouge énekes konferansziéjaként performanszban celebrálta, amely akkora vihart kavart, hogy minden jelentős napilap foglalkozott vele. Nemcsak a színpadon aratott sikert, de a műemlék épület falát díszítő nagyszabású falfestményével is. A Kabaré konferansziéjának alakításáról a Broadway legnagyobb alakjai, Liza Minnelli, Peter Howard és Harold Prince is elismerően nyilatkoztak. Tizenkét éve a show világának meghatározó alakja, nemzetközileg elismert énekes-konferanszié. A Kabaré című musicalben, illetve egyéb színházi szerepeiben is a klasszikus revü és varieté világából merített tapasztalataiból tudott különleges alakításokat formálni.
A soproni előadásban, akár az összes Szűcs Gábor rendezte Kabaréban Ullmann Mónika a női főszereplő.


Fotó: A-TEAM/Nyári Attila

- Az a jó, hogy ebben az előadásban teljes mértékben megmutathatom, milyen vagyok. Ez a Sally én vagyok. Fontos, hogy Szűcs Gábor rendező nagyon birtokában van ennek a műnek, ő látta és látja belém ezt a szerepet, bízik bennem, ismeri a gondolataim és olyan útmutatásokat ad, amelyek segítenek még jobban elmélyedni magamban, hogy eggyé válhassak Sally Bowlessal. Így aztán minden színházban sikerült másképp megformálnom ezt a szerepet. Sopronban új partnerekkel játszom, izgalmas lesz a munka és remélem, emlékezetes mindenki számára - nyilatkozta Ullmann Mónika.
A Schneider kisasszonyt alakító Horváth Zsuzsanna pályafutása során már harmadszor játszhatja el ezt a szerepet.. Miskolcon és Debrecenben is szerepelt Kabaré előadásokban.
- Úgy tudnám ajánlani ezt az előadást a közönségnek, hogy ne féljenek a szerelemtől, mert idős korban is megtalálhatja az ember a boldogságot. Más kérdés persze az, hogy ebben a történetben miként is végződik ez a szerelem. Több érzelmi szálon fut a Kabaré, nagyon jó ezt játszani fiatalnak, érett színésznek egyaránt..
Pusztaszeri Kornél sem először találkozik ezzel a musicallel.
- Az Ódry Színpadon 1985-ben játszottam a Kabaréban, akkor Clifford Bradshow szerepében láthattak a nézők. Aztán eltelt 25 év és a székesfehérvári előadásban már Herr Schultzként léphettem színpadra. Itt Sopronban is ezt a szerepet alakítom. Szeretem ezt az előadást, egy színész számára ilyen népszerű darabban játszani mindig remek lehetőség. Főleg azért is, mert ez a mű nem csak komoly énekesi, hanem igazi színészi feladatot is tartogat a szereplők számára.




Masteroff- Kander- Ebb

Kabaré
musical két részben
Szereposztás:

Konferanszié/Vámtiszt - Farkas Gábor Gábriel
Sally Bowles - Ullmann Mónika
Clifford Bradshaw - Horváth Andor
Ernst Ludwig - Sárdy Zoltán
Fräulein Schneider - Horváth Zsuzsa (Jászai- és Déryné-díjas)
Herr Schultz - Pusztaszeri Kornél/ Katkó Ferenc
Fräulein Kost - Szőcs Erika
Matróz - Savanyu Gergely
Max - Madár K. Zoltán
Akrobata - Hrisafis Gábor
Közreműködnek:
A Soproni Petőfi Színház Tánckara, valamint a soproni SongOffice Musical Stúdió növendékei

Fordította: Orbán Eszter,
Dalszöveg: Csikós Attila
Jelmeztervező: Győri Gabi
Díszlettervező: Libor Katalin
Dramaturg: Csikós Attila
Ügyelő: Madár K. Zoltán
Rendezőasszisztens: Simon Andrea
Koreográfus: Kováts Gergely Csanád
Karmesterek: Zádori László, Lovas Gabriella, Rácz Márton
Rendező: Szűcs Gábor (Jászai-díjas)