Hírek - 2023. május 15.Az év színésze!

Elindult a Kisalföld és a kisalfold.hu újságok közös szavazása, melyben a Győri Nemzeti Színház, a Soproni Petőfi Színház és a Vaskakas Bábszínház az év színészeire/előadóművészeire szavazhat a közönség egészen május 31-én 10 óráig.

 

Soproni Petőfi Színház társulatának két színművésze is jelölésben részesült a díjra, Kisfaludy Zsófia színművésznő és Papp Attila színművész is. A művészeket idén több előadásban is láthatta a közönség Sopronban, kicsik és felnőttek egyaránt.

Kisfaludy Zsófia színművésznővel az évadban a diákok a Megfelelni című színházi nevelési előadásban az iskolákban az Anya / Nagyi / Edzőnő szerepekben, a Hangulatfüggvények című kortárs verses utazásban az interaktív irodalomóra összeállítója és előadójaként találkozhattak vele. Felnőtt és ifjúsági bérletben a Csoportterápia Natasájaként, a terapeuta szerepét öltötte magára és a híres musical, a Chicago dögös dívájaként is láthatták a színpadon Velma Kellyként.

Papp Attila az évad elején az Isten komédiása című zenés játék Ferenceként lopta be magát a nézők szívéve, majd a kicsiket szórakoztatva Lúdas Matyi karakterét öltötte magára. Carlo Goldoni Két úr szolgája című komédiában Arlecchinoként ismét hatalmasat játszott a színművész, nem csak a színészi játéka, de a testedzéssel felérő forgások és ugrások is látványossá tették alakítását. A Csoportterápiában együtt játszottak Kisfaludy Zsófiával. A mjúizkel kámedibe Attila Sziszi szerepébe bújt, ahol a flepnis, lelki zátonyként kibontakozó tiszta szívű fiatal férfivé érő karakterben mutatta meg a közönségnek színészi tehetségét. 

 

A szavazni kívánóknak lehetősége van a Kisalföld napilapban megjelent szavazási szelvényen keresztül vagy az azevszinesze.kisalfold.hu oldalon leadni a voksokat a kedvenceikre. A szelvények 2023. május 15-én, 17-én, 19-én és 22-én jelennek meg a lapban. A szavazószelvényeknek május 31-én 10 óráig szükséges beérkezniük a Kisalföld szerkesztőségébe, míg hírportálon folyamatosan zajlik a szavazás.

A két felületen leadott voksokat összesítik, és a legtöbb szavazatot kapott művész kapja a 2022/23-as évad Az év színésze elismerést és a cím elnyerésén kívül értékes díjazásban is részesül.

A jelölteket és a részleteket az azevszinesze.kisalfold.hu oldalon találja. Egy nap, egy e-mailcímről egy alkalommal lehet szavazni egy jelöltre, de akár minden jelöltre is leadható egy-egy szavazat május 31-én 10 óráig.

Szívből gratulálunk a jelöléshez mindkettejüknek, és szurkolunk a jó eredményekért!