Hírek - 2023. április 25.Készülnek az évad utolsó bemutatójára

Megtartották az alkotók az első olvasópróbát A közönség évadának utolsó bemutatójára.

Az előadás rendezője Kéri Kitty -akit a nézők a Chicago egyik Morton mamájaként ismerhetnek- kérésünkre elmondta, hogy:

Az Ájlávjú - Te édes, de jó vagy, légy más! című musicalrevüt (I Love You, You're Perfect, Now Change) a világ számos színházában nagy sikerrel mutatták be. A darabot Joe DiPietro szövegével és Jimmy Roberts muzsikájával 1995-ben játszották először. 1996-ban pedig Off-Broadway bemutatóként a második leghosszabb ideje futó musical címét is bezsebelte. A szerzők „jókedvű musicalrevüként” fémjelezték darabjukat, a kiváló zenei anyag remek jelenetekkel és sziporkázó humorral ötvöződik, ahol a kacagást olykor bensőséges, szeretetteljes pillanatok tarkítják.

Az előadás remek játéklehetőséget kínál Trokán Anna, Dienes Blanka, Haumann Máté, Savanyu Gergely és Várhelyi Áron egyetemi hallgató számára, hiszen a keretszituációt leszámítva négyen több mint ötven különböző szerepben, húsz élethelyzetben veszekednek, szeretnek, ismerkednek, házasodnak és szakítanak, mindezt igényes, remek dalokkal -  szólót, duettet, tercettet vagy éppen négyszólamú kantátát énekelve, élőzenével, zongorán, hegedűn és bőgőn kísérve.

A jelenetek patchworkszerűen, egyfajta stílus- és zenés gyakorlatokként illeszkednek egymáshoz - majdnem végig független történetekként - olyan módon haladva, hogy bemutassák életünk és kapcsolataink meghatározó pillanatait. Mindegyik darabka mozgatórugója a szerelem, az egymás megismerésének vagy éppen az egyedül maradásnak a szándéka. A szerző felhívja a figyelmet a mű „előszavában”, hogy a szórakoztatáson túl ügyelni kell arra, hogy a szereplők iránti együttérzést ne tévesszük szem elől. „A darabban tulajdonképpen semmi sincs, ami csupán szatíra volna - szándékunk az, hogy a helyzetek igazságát játsszák el.”

A rendezői szándék is ezt tükrözi majd, remélhetőleg minél többeknek lehetőséget adva arra, hogy elgondolkozzon vagy nevessen saját párkapcsolati zűrjein vagy éppen áldott boldogságán. A koreográfia és a zenei interpretáció pedig követi a darab helyzeteire és stílusváltozataira megálmodott bohóctréfák és szatirikus vagy éppen érzelmes stílus, a jazz vagy akár az operaparódia hangulatát, köszönhetően Fekete Mária zenei vezetőnek és Frank Flóra táncművész koreográfiájának. A látvány minden elemében a musicalrevü sokszínű világát isézi fel, és a színészek karakterábrázolását segítve, azt nem uralva igyekszik segíteni.

 

A bemutató időpontja május 20.

Kéri Kitty, a rendező
Fotó: Szita Márton