Hírek - 2023. március 27.Mindig magadhoz visz az út

Nagy sikerrel zajlik a Soproni Petőfi Színház színházi nevelési programjának új előadása, a Hangulatfüggvények címet viselő "kortárs verses utazás", amelyet Kisfaludy Zsófia állított össze és ad elő a soproni középiskolákban, valamint Fertődön, Csornán és Győrben.

A Hangulatfüggvények előadásain tapasztaltakról, a középiskolás diákokokat megérintő versbeli tartalmakról Németh Ervin színházi dramaturg, a Soproni Petőfi Színház színházi nevelési programjának vezetője közöl elemző beszámolót, amely rávilágít a színházi nevelés iskolai hasznosságára is.

Ha a képre kattint, elolvashatja az elemző írást, ha pedig  ide , akkor tovább juthat az elhangzó versekig is – hátha kedvet kap arra, hogy megismerkedjék velük. 

"Természetesen nem mindegyik foglalkozáson jutnak el a diákok a szövegelemzés teljes mélységéig, ám a kevesebb is jóval többet ad: a ráismerés élményét arra, hogy a hangulat, az érzés és megérzés, az esztétikai élmény, a vers hallgatásának (olvasásának) öröme együtt jár a szöveg rejtett titkait, a líra logikáját felfedő gondolkodás szabadságával" – írja Németh Ervin.

Kisfaludy Zsófia, a Soproni Petőfi Színház színművésze – a Hangulatfüggvények című verses utazás összeállítója és előadója