Hírek - 2023. március 31.Színes áprilisi repertoár

Áprilisban négy különböző előadás is várja a színházkedvelőket a Liszt Központban és a Petőfi Színház épületében is.

Már elindult a jegyértékesítés a soproni teátrum áprilisi műsorára. Színes repertoárral készül a társulat, hiszen négy különböző előadás is megtekinthető lesz. Romantikus vígjáték, zenés játék és két musical is várja a közönséget a tavaszi hónapban. 

 

Április 1-jén a Miért nem marad reggelire? című előadás bérletszünetben lesz látható. Az előadást negyedik alkalommal mutatják be bérletszünetben, de bérletesként is telt házzal játszották a szereplők. A Molnár Anikó és Lux Ádám főszereplésével játszott darab hatalmas sikernek számít, hiszen az előadást eredetileg kamaraszínházra tervezték, ám a színháznak a Liszt Központba költözése miatt meg kellett megfordítani a darab díszletét, és kibővíteni a nézőteret. Az előadást lassan több mint négyezer néző látta már. 

 

Április 4-én, az évadban utoljára kerül színre az Isten komédiása című előadás a Liszt Központban. Az Assisi Szent Ferenc életéről szóló történetet szinte mindig állótapssal díjazta az itteni közönség. A soproniak előadását nyáron is láthatják majd a nézők, méghozzá a balatonboglári Kultkikötőben. 

 

Április 9-én bérletszünetben tűzzük műsorra a közkedvelt Csoportterápia című mjúzikel kámedit, amely húsvét vasárnapján várja nemcsak a soproni közönséget, hanem a városba látogató színházkedvelőket is. A történet remek kikapcsolódás mellett elgondolkodtat, és maradandó emléket nyújt, fülbemászó dalait még hetekkel később is dúdolja magában az ember.

És végül, de nem utolsó sorban április közepén visszaköltözik a társulat a soproni színház épületébe, és bemutatják a Chicago című ismert musicalt. Jelenleg még a Liszt Központ termeiben próbálnak, de hamarosan felállítják a díszletet, és ismét a Medgyaszay által tervezett színházépületben játszhat a társulat. Az előadás felnőtt Premier bérletben április 22-én látható majd.