Hírek - 2023. február 26.Állótaps a Csoportterápia premierjén

Hatalmas sikerrel zárult a soproni társulat legújabb bemutatója. A premier utáni fogadáson Dr. Farkas Ciprián, Sopron polgármestere elmondta, hogy nagyon jól érzete magát és bejelentette, hogy a következő bemutatót, a Chicago musicalt már a Petőfi Színház falai között ünnepelheti a közönség.

 

Igazán izgalmas élményen van túl a társulat, sikerült zökkenőmentesen és nagy sikerrel bemutatni a Csoportterápia mjúzikel kámedit. Bár az előadás próbafolyamatát rengeteg hátráltató körülmény nehezítette, a társulat ismét megmutatta, hogy mennyire összetartó csapat. A premier végén a közönség állva tapsolta az alkotókat. Az előadás rengeteg utalása a város életére, a helyzetpoénok, a slágergyanús dalok és a kiváló karaktermegformálások szórakoztatták a nagyérdeműt február utolsó szombat estéjén. A bemutató utáni fogadáson a rendező, a Jászai-díjas Kovács Frigyes elárulta, hogy édes-tova ötven éve foglalkozik színházzal, ez volt az eddigi legnehezebb, legtöbb kihívást tartogató produkciója, amiben részt vett, ennek ellenére kifejezetten büszke a társulatra, és hálás, hiszen a rendkívüli csapatmunka meghozta a gyümölcsét és kiváló bemutatón lehet túl a társulat.

 

A premier utáni fogadáson a Pro Kultúra Sopron megbízott ügyvezetője, Kóczán Péter mellett Dr. Farkas Ciprián, Sopron város polgármestere is köszöntötte az alkotókat. A polgármester úr dicsérte az előadást, hozzátette, hogy nagy öröm számára, hogy hamarosan újra a színházban folytathatja a társulat a munkálatokat, hiszen a következő bemutatót már a Petőfi Színház falai között ünnepelheti a közönség. A Chicago előadást áprilistól láthatják majd a nézők.

 

Az alkotók nem csak ünnepeltek szombat este, hanem szomorú szívvel búcsúztattak két, a munkafolyamatban hatalmas szerepet vállaló alkotót is. Orbán Bence, az előadás videóinak egyik vágója és hangtechnikusa máshol folytatja tovább munkáját. Horváth Renáta, a Csoportterápia mjúzikel kámedi koreográfusa és a Sopron Balett táncművésze is elhagyja a társulatot, és egy kiemelkedő színházban folytatja karrierjét. Erről hamarosan majd többet is elárulhat. Savanyu Gergely az előadás egyik szereplője és a játékmestere a premier után elmondta, hogy mérhetetlenül büszke a művésznőre a társulat, és fájó szívvel búcsúznak Renitől, de tudják, hogy a továbbiaknak is megvan az esély arra, hogy egyszer ismét újra együtt dolgozhassanak.