Hírek - 2023. január 31.Hedry Mária írónő levele a gyerekeknek

Hamarosan láthatják a gyermek bérletben a Tündér Míra előadást a kicsik s nagyok. A szerző levelet küldött a nézőknek:

Kedves fiatal Barátaim!

Úgy e szólíthatlak így Benneteket, hiszen annyi szeretettel gondolok Rátok, hogyan fogjátok majd fogadni az én Tündér lányom, Mírát az előadások során?

Bizony Míra nem akármilyen királylány, ő igazi hős, aki valami nagy jót tett mindannyiunkért. Mi ez a nagyon jó? – kérdezitek.

Úgy e szerettek kirándulni, a szabadban játszani, virágot szedni? Szeretitek a Ti vidéketeken különösen szép természetet? Megsúgom Nektek, hogy én is nagyon szeretem.

De sajnos ez a szépséges természet bizony sokszor veszélyben van. Nem vigyázunk rá eléggé, kihasználjuk, nem őrizzük.

Számunkra természetes, hogy a legnagyobb kincsünk, a víz mindig velünk van. Amikor akarjuk iszunk belőle, mosakszunk, főzünk vele. És nem figyelünk, hogy pazaroljuk, nem vesszük észre, hogy bizony ez a végtelen ajándék is veszélybe kerülhet.

Erről szól a színdarab. Holnemvolt ország királya gonosz tanácsadója unszolására mérhetetlen kapzsiságában a vízből akar aranyat, gyémántot, kincseket gyártani. De ennek ára van. A természet pusztulása. A mérgezett víz megmérgezi az élővilágot, az állatokat és az embereket.

Míra azonban szembeszáll a gonoszsággal és álruhában a vizek megmentésére indul sok sok izgalmas kalandon keresztül.

Hogyan? Meglátjátok a Tündér Míra előadáson, amelyhez nagyon jó szórakozást kívánok és kérem, egy pohár friss vizet igyatok az egészségemre.

szeretettel:

Hedry Mária, szerző

Kép a Tündér Míra előadásról