Hírek - 2023. január 13.Gyermekkacagás a Liszt Központban

Óriási sikerrel zajlottak a Lúdas Matyi előadások az óvodás és alsós bérletben.

Gyermekelőadást tartani egyszerre nagyon nehéz és nagyon könnyű feladat. A gyerekek befogadóak, de szigorú közönséget jelentenek. A Lúdas Matyi előadás azonban minden eddigi sikert felülmúlt. 

A társulat láthatóan maga is nagy élvezettel játszott, nagyon szerethető hangulatot teremtett a színpadon. A színészi fegyelmezettséget nem figyelmen kívül hagyva, humorosan, sok-sok kacagtató poénnal, egymásra hangolódva viszik végig az előadást. Telitalálat volt az interaktivitás, a gyerekek bevonása az előadás menetébe, az improvizációk a gyerekek visszajelzésére. 

Jó döntésnek bizonyult Fajcsi Ferenc rendező gondolata, hogy az ismert rajzfilm néhány poénját is bedolgozzák az előadásba Nyomon követhetőek a kedvelt képek, a színpadra adaptálás Németh Ervin dramaturg munkája, aki saját, gyerekszínjátszóknak készült adptációját is belefoglalta az előadás világába. A díszlettervezők Tóth Kázmér és Pataki András a háromoldalú forgószínpad segítségével úgy tudták megvalósítani a díszletváltásokat, hogy az előadás egy film folyamatosságával és gyors helyszínváltásaival felérően tudott peeregni. A zenei kíséret és a zenei betétek, a két zenész jelenléte még emeli a darab szerethetőségét.

Egy örömelőadást láthattak a gyerekek, akik minden előadás után nagy tapssal köszönték meg azt.

 

Az előadásról készült TikTok videó az alábbi linken elérhető: https://bit.ly/ludasmatyi_tiktok