Hírek - 2023. január 6.Felejthetetlen bemutatóra készülnek

Már próbálnak a táncosok Horváth Renáta koreográfussal, a Sopron Balett tagjával, táncművészével a Csoportterápia előadásra.

Az ünnepek után teljes erőbedobással kezdték meg a próbákat a Sopron Balett tagjai, mivel nemcsak új koreográfiákat, mozdulatokat kell megtanulniuk a táncosoknak, de a Porka havak táncmű is újra műsoron van, azt is láthatja a közönség januárban és februárban is. A Csoportterápia előadás premiere február 25-én lesz a Liszt Központban. A koreográfus elmondta, nincs egyszerű feladata. Klippekben kell gondolkodnia: az előadás jelentősen épít az intermedialitásra. 

"Nemcsak a musical műfajának megfelelő koreográfiákat kell kitalálnom, hanem történeteket kell megálmodnom és filmes képekben gondolkodnom. Szerintem ez nem csak a színészek, de a táncosok számára is ez egy teljesen rendhagyó próbafolyamat Bizakodó vagyok és remélem, hogy egy felejthetetlen bemutatót láthatnak majd a soproni nézők. Mi igyekszünk minden lehetőségét kihasználni és egy teljesen más oldalát megmutatni a színház világának." - számolt be Horváth Renáta.