Hírek - 2022. december 19.Csoportterápia olvasópróbán jártunk

Múlt héten volt a musicalkomédia első olvasópróbája.

A február végére tervezett bemutatóra megkezdték a felkészülést az alkotók. A Csoportterápia előadás, melyet a Grand Hotel musical helyett ad A közönség évadában a soproni teátrum, Bolba Tamás - Szente Vajk - Galambos Attila szerzeménye. A szereplők rendkívüli lelkesedéssel vágtak bele az ünnepek előtt a szövegkönyv megismerésébe, néhányuk már a dalokat is ismerte. Ahogy azt a műfaji besorolása is mutatja: musicalcomedia 2 részben,az előadásban nem akármilyen dalok hallhatók.

Kovács Frigyes, a rendező, telitalálatnak tartja a Csoportterápia műsorra tűzését. Az előadással igyekszik majd a Liszt Központ termének körülményeihez igazodni, a darabot az adott térbe rendezni. Technikailag és látványában szeretné fokozni a musicalt, olyan koncepcióban gondolkodik a rendező, amiben a technológia segítségével újabb tereket, eseményeket és helyszíneket kíván megjeleníteni a színpadon.

Az előadás koreográfusa Horváth Renáta, a Sopron Balett alapító tagja és táncművésze, a zenei vezető pedig Sárdy Barbara, már többször dolgoztak együtt a művészekkel.

Szereplők:

Jetti – Molnár Anikó
Ervin Iván – Savanyu Gergely
Trixi – Szőcs Erika
Natasa – Kisfaludy Zsófia
Sziszi – Papp Attila
Lajos – Pintér Gábor

Alkotók:
Díszlet – Kovács Frigyes
Zenei vezető – Sárdy Barbara
Súgó – Szele Julianna Lívia
Koreográfus – Horváth Renáta
Játékmester – Savanyu Gergely
Rendezőasszisztens – Simon Andrea

Rendező – Kovács Frigyes