Hírek - 2022. november 28.Ajándék előadás a léleknek, a reménynek

Óriási sikert aratott a nézők körében az elmúlt hétvégén megtartott két előadás!

"Tegnap este ritka élményben volt részem... Valami csodás előadás nézője lehettem... Fantasztikus társulat, Sopron gyöngyszeme..."  – így fogalmazott egy néző a hétvégi Porka havak előadását követően a színház fészbúkoldalán. Valóban ritka élmény volt a pénteki és szombati előadás a Liszt Központban. A nézők hosszan tartó vastapssal ünnepelték a társulatot.

Az első rész, a Havon delelő szivárvány Alekszej Batrakov koreográfiája alapján készült, az elveszni látszó, majd újra megtalált szerelem történetét mutatja be. A művészek nemcsak csodálatos táncjátékukkal, hanem a teljes átélést felmutató színészi játékkal is kivívták a közönség elismerését. Pataki András aláfestő versmondása egészen különleges atmoszférát teremt a látottakhoz. Kiemelendő Varga Gábor zeneszerző munkája is, aki a 19. század végi, 20. század eleji hangzásvilágot megidéző, erőteljes és sokszínű muzsikát adta a történethez komponált eredeti zenéjével. 

A második részt, amely gyermekelődásban is látható, Demcsák Ottó álmodta meg Szívünk legyen most a jászol címmel. Ehhez Szarka Gyula dolgozta fel a karácsonyi ünnepkör népi énekeit, zenéit. A betlehemi gyermek születését idéző táncjáték igazi adventi hangulatot varázsolt a színpadra.

Ajándék ez a kettős előadás a léleknek, a reménynek – a várakozás öröméhez ad szívet melengető támogatást.