Hírek - 2022. október 24.A Soproni Petőfi Színház művészei az október 23-i városi megemlékezésen

Városi megemlékezést tartottak az 1956-os forradalom és szabadságharc 66. évfordulóján a soproni Széchenyi téren található ’56-os emlékműnél, ahol a színház művészei is közreműködtek.

Az 1956-os forradalom és szabadságharc évfordulóján idén is megemlékezést tartott a város a Széchenyi téren található ’56-os emlékműnél. 

A megemlékezés szónoka Barcza Attila, Sopron és térsége országgyűlési képviselője kiemelte: 1956 örök üzenete minden magyar számára, hogy a közös cselekvés, az összefogás, a közösség érdekében való együttgondolkodás az egyetlen járható útja a válságos időszakokban folytatott küzdelemnek.

Az ünnepségen a városvezetés, önkormányzati képviselők, intézmények, szervezetek vezetői helyezték el a tisztelet koszorúit, köztük a Pro Kultúra Nonprofit Kft. képviseletében Kóczán Péter ügyvezető és Seregély Dóra marketing igazgató.

A műsorban közreműködtek a Soproni Petőfi Színház művészei. Papp Attila színművész mint műsorvezető, Rudolf Teréz színművész Radnóti Miklós: Nem tudhatom című versét és Szentkúti Ferenc: Hősköltemény egy pesti srácról című művet szavalta ezen a vasárnap reggelen. Kiss Noró Lajkó Gábor: Októberi estén... című művét zenésítette meg az alkalomra és játszotta el gitáron a rendezvény zárásaként.

Forrás: Sopron Média