Hírek - 2022. október 13.Miért nem marad reggelire? Premier pénteken

A Soproni Petőfi Színház 2022. október 14-én, pénteken 19.00 órakor tartja a Miért nem marad reggelire? című darab premierjét a Liszt Központ Széchenyi termében. Gene Stone, Ray Cooney, A miniszter félrelép és a Páratlan páros szerzője ezúttal is garancia a nevetés és az elgondolkodás egymást nem kizáró élvezetére.

 A fergeteges vígjáték szereplői – Lux Ádám, Molnár Anikó, Savanyu Gergely és Szele Julianna Lívia igazi kacagtató élményt nyújtanak. A darab rendezője a Jászai-díjas Kiss József, a díszlet- és jelmeztervező Balla Ildikó.  

A játék egy idősödő férfi, George és egy fiatal nő, Louise lassan kibontakozó szerelméről szól, amelynek nyitóképeként a férfi magányos mindennapjaiba pillanthatunk bele. A fölötte lévő lakásba egy fiatalokból álló, zajos társaság költözik. Egy este veszekedés hangjai szűrődnek le hozzá, majd nem sokkal később megjelenik a férfinél egy lány. A hívatlan vendég ráadásul egy várandós kismama.   

Ebben a szituációban veszi kezdetét a két különböző generációhoz tartozó ember, konfliktusokkal terhes ismerkedése: előbb mindketten szabadulni igyekeznek a másiktól, majd elindul - egy eredetileg szinte kizártnak tartott - közeledési folyamat kettejük között.   

A végső csattanót nem árulhatjuk el, de annyit mégis, hogy a mű fergeteges fordulataiból választ kapunk a kérdésre, vajon ott maradt a lány reggelire?  

Fotók: Pluzsik Tamás