Hírek - 2022. szeptember 7.Elindult a közönség évada Sopronban

Nagyszabású gálaműsorral nyitotta meg a 2022/23-as évadát a Soproni Petőfi Színház szeptember harmadikán este Sopron belvárosában.

 

Folyamatos és szűnni nem akaró érdeklődés övezte a Soproni Petőfi Színház évadnyitó gálaműsorát szeptember harmadikán, szombaton este a Várkerületen. A 2022/23-as évad a közönség évada, így nem csoda, ha a színház munkatársai mindent megtettek annak érdekében, hogy nézőik jól szórakozzanak. A kezdetben borús fellegek és a  csepergő eső sem szegte kedvét a Mária-szoborhoz kilátogatóknak, olyannyira nem, hogy a majdnem háromórás műsor során sem ritkult meg a tömeg. A gála előtt az Eötvös József Evangélikus Gimnázium, Egészségügyi Technikum és Művészeti Szakgimnázium művészeti osztályainak táncosai léptek fel, majd nyolc órakor a Pro Kultúra Sopron ügyvezető igazgatója, dr. Ragány Misa hivatalosan is megnyitotta a rendezvényt. A hazai pálya sztárjain kívül budapesti fellépőkkel tarkította műsorát a színház, melynek során három különböző blokkban hallhatott sanzonokat, kuplékat, musical- és operettrészleteket a nézőközönség.

A közönség évadában több zenés darabot mutat be a színház, többek között olyat is, amelyet maga a közönség szavazott meg korábban. Az egyik blokkban ezekből láthattak bemutatót, így hangzott el például a Chicago népszerű betétdala a darab két női főszereplőjének előadásában, majd később több olyan fülbemászó nóta is felcsendült, mint például a Hajmási Péter, Hajmási Pál, a Jön-e velem nagysád shimmyt járni vagy a Rómeó és Júlia című musical legismertebb dala, a Lehetsz király. A műsorvezetők Simon Andrea, a Petőfi Színház előadóművésze és örökös tagja, illetve Szupper Fanni előadóművész, a színház művészeti titkára voltak. Az este során felléptek még Benedekffy Katalin, Bóbis László, Csömör Marcell, Dienes Blanka, Domoszlai Sándor, Eperjes Károly, Geszthy Veronika, Kiss Noró, Kisfaludy Zsófia, Kósa Zsolt, Marosszéki Tamás, Molnár Anikó, Peller Károly, Pintér Gábor, Ragány Misa, Rudolf Teréz, Simon Andrea, a 10 éves Sopron Balett, Szendy Szilvi, Szolnoki Tibor, Szőcs Erika, Szupper Fanni, Vontszemű Miklós és Zsadon Andrea is.

Számos játék eredménysorsolása zajlott a blokkok között, több százezer forint értékben találtak a nyeremények gazdára, hogy mást ne is említsünk, mint a színházba járási szokásokról tartott közvéleménykutatás főnyereményeként felajánlott Xiaomi elektromos rollert. Az este során, valamint napközben is folyamatosan lehetett bérletet váltani az évad előadásaira, és több különböző kedvezményben is részesülhettek a vásárlók. A 2022/23-as évadot a közönségének ajánlva, annak igényét maximálisan szem előtt tartva nyitotta hát meg kapuit a Soproni Petőfi Színház.