Hírek - 2022. július 20.Lévi Story a barlangszínházban

Felállva ünnepelték a nézők a Lévi Story – A farmerkirály című klezmer musicalt a siófoki ősbemutatón. Jávori Ferenc, Kállai István & Gábor és Müller Péter Sziámi darabja Kerényi Miklós Gábor rendezésében az óriási siker után augusztus 26-án és 27-én látható a fertőrákosi barlangszínházban. A főbb szerepekben Szabó P. Szilveszter, Szulák Andrea/Módri Györgyi, Kerényi Miklós Máté, Haraszti Elvira, Kardffy Aisha látható.

A musicalt a farmerkirály, Levi Strauss élete és az amerikai kivándorlási hullám ihlette. A történet valahol ott kezdődik, ahol a Hegedűs a háztetőn véget ér, és ezen belül Lévi (Lőb) Strauss kalandos életét, karrierjét, a farmernadrág, a blue jeans születését meséli el. A Lévi Story zenei érdekessége, hogy a zeneszerző, Jávori Fegya természetesen nem tért el Budapest Klezmer Band védjegyévé vált zenei stílustól, de a musicalben van country, müncheni sördal, valamint mai jellegű musicalszám ugyanúgy, mint orosz-német népzenei alapokból felépített kettős-, vagy kisebb kórus.

Az előadás a Veszprémi Petőfi Színház koprodukciója a Pesti Broadway Alapítvánnyal.  A díszletet Rákay Tamás, a jelmezeket Horváth Kata tervezte, a koreográfiát Király Béla jegyzi. 

Tudósítás a siófoki premierről az mno. hu portálon:

http://magyarnemzet.hu/kultura/2022/07/allo-vastapssal-unnepeltek-a-levi-story-siofoki-osbemutatojat