Hírek - 2012. december 28.Ünnepi előadások a soproni színházban

Csillagszóró bérletben három sikerelőadást láthat a közönség a Soproni Petőfi Színházban december végén.
Richard Alfieri Hat hét, hat tánc című darabját két Kossuth-díjas művész Kulka János és Vári Éva játssza el. A Thália Színház és az Orlai Produkciós Iroda előadását december 27-én tekintheti meg a közönség. Az országos hírű, hosszú évek óta műsoron tartott rendkívül szórakoztató színdarab a színházi ajánló szerint barátságról, szerelemről, betegségről szól, arról, hogy milyen nehéz helyesen élni az életünket, és hogy csak egy igaz barát segíthet az elkövetett hibáink, illetve a régi fájdalmak és a magány elfeledésében. A vígjáték egy látványos és hangulatos színházi előadás forgatókönyve, melyben minden egyes jelenetnek megvan a maga hangulata az eltérő korokból származó táncokkal és zenékkel.
A Komáromi Jókai Színház vendégjátékaként december 29-én A régi nyár című népszerű operett szerepel a műsorban. A főszereplő Nagy-Kálózy Eszter Jászai-díjas, érdemes művész.
Békeffi István és Lajtai Lajos A régi nyár című operettjében a nagy primadonnáról senki sem hiszi el, hogy már férjhez adandó lánya van. A színésznő pedig még távol tartja a férfiakat tizennyolc éves lányától; el akarja kerülni, hogy hozzá hasonlóan neki is csalódnia kelljen egy férfiban. A primadonna azonban sosem tudta elfelejteni azt a férfit, aki most újra feltűnik, és vele van a fia is. Talán nem indiszkréció elárulni, hogy némi bonyodalom után mind a négyen megtalálják boldogságukat. Miközben ezt a boldogságot keresik, slágereket énekelnek. Legyen a Horváth kertben Budán!, Hol van az a nyár, hol a régi szerelem?
Kicsiknek és nagyoknak igazi családi színházi élményt kínál a Duna Művészegyüttes Hamupipőke című előadása december 30-án.
A Duna Művészegyüttes az európai népek táncaiból merítve hozta létre a gyerekek számára érthető és élvezhető, látványos előadását. A Grimm fivérek egyik legismertebb, örökérvényű meséje ezúttal a Ghymes zenéjére elevenedik meg a színpadon.