Hírek - 2022. július 9.Ördögölő ma Kémesen!

Tamási Áron székely író születésének százhuszonötödik évfordulójára emlékezve, az író életműve előtt tisztelegve látható a VII. Bőköz Fesztiválon az Ördögölő Józsiás zenés tündérjáték a Soproni Petőfi Színház és Zentai Magyar Kamaraszínház előadásaként Szarka Gyula zenéjével, Pataki András rendezésében ma öt órakor a Baranya megyei Kémesen. A leghűségesebb város kulturális, zenei, művészeti élete több produkcióval képviselteti magát a rendezvénysorozaton.

A kémesi nagyszínpadon színházunkból fellép Szarka Gyula, Savanyu Gergely és Kisfaludy Zsófia, Migovics Zoltán, Boegán Péter. A katolikus templomban Bogányi Gergely az általa fejlesztett zongorát mutatja be Varga Gábor soproni dzsesszzenésszel együtt. Tamási Áron székely író születésének százhuszonötödik évfordulójára emlékezve, az író életműve előtt tisztelegve látható a településen az Ördögölő Józsiás zenés tündérjáték a Soproni Petőfi Színház és Zentai Magyar Kamaraszínház előadásaként Szarka Gyula zenéjével július 9-én.

Tésenfán Horányi László színművész önálló estjével szerepel, amelynek a címe Szívemtől szívedik, szárnyakon szédülve. Drávacsehiben Kisfaludy Zsófia és Savanyu Gergely musical műsora tekinthető meg. Érkezik Szarka Gyula gyermekműsora, a Tücsöklakodalom Molnár Anikó és Papp Attila színművészek főszereplésével. Kisfaludy Zsófia pedig a Női lelkek, női tükre önálló produkcióját hozza el még a fesztiválra.

Játszott már az összművészeti fesztiválon a soproni Grappa Jazz, a Wasabi Case, a falvakban fellép T. Horváth József gyermekműsorával, s itt a Pendelyes Táncegyüttes.

Az Ördögölő Józsiás sikercsapata nyáron sem pihen. Kisvárda és Eger után már a Bőköz Fesztiválon szeretné meghódítani a nézőket