Hírek - 2022. június 25.Standing ovation a Savoy stábjának!

Székükből felállva, hangos bravózások közepette standing ovation-nel ünnepelte a közönség a Bál a Savoyban revüoperett stábját az idei szezon első német nyelvű előadásán pénteken este a fertőrákosi barlangszínházban. A soproni teátrum népszerű produkciója ott folytatja hódító útját, ahonnan egy esztendővel ezelőtt elindult. Karneváli hangulatot varázsol a nézőtérre. Részletek itt.

Megtartották az első német nyelvű előadást a Bál a Savoyban revüoperettből az idei barlangszínházi szezonban. Az elmúlt esztendőben ezen a játszóhelyen került színre Béres László rendezésében Alfred Grünwald-Fritz Löhner Beda-Ábrahám Pál műve, s  a darab megállíthatatlannak bizonyul azóta. Bekerült a soproni színházba magyar nyelven, hatalmas sikerrel, majd nemrég meghódította a Veszprémi Rátonyi Róbert Operettfesztivál közönségét. Most ismét a német nyelvű nézők ámulnak a színészek, táncosok, Oberfrank Péter karmester, a 20 tagú zenekar, a kórus magas szintű teljesítményén, a látványos díszlet és jelmezvilágon, a szédítő koreográfiákon, az előadás magával ragadó hangulatán.

A Pro Kultúra Sopron Nonprofit Kft. és a Gerberhaus Culturproduktionen produkciós iroda 2018-ban kötött együttműködési megállapodást. Ennek keretében a magyar fél német nyelvű operett-előadásokkal várja az osztrák-bajor nyelvterületről érkező nézőket, csoportokat a nyári szezonban a barlangszínházban. Az idei évad első német nyelvű előadásán Sepp Schreiner, a Gerberhaus Culturproduktionen produkciós iroda tulajdonosa köszöntötte a nézőket, akiket a bejáratnál és a katlanban színes programok, látványosságok vártak zenekarral. 

A jó hangulatú, fergeteges előadás után a közönség lelkesen, hosszan ünnepelte a soproni társulatot. A szezon idei másik német nyelvű előadása Lehár Ferenc legendás életműve előtt tiszteleg egy nagyszabású operettgálával Benedekffy Katalin szerkesztésében június 30-tól. A népszerű szoprán szólista mellett a szubrett Szeghő Adrienn lesz, a két tenor pedig Turpinszky Gippert Béla és Jenei Gábor. A zenekaros, tánckaros produkció karmestere Oberfrank Péter, a műsort Rupnik Károly színművész konferálja. A közönség július 2-án magyar nyelven is megtekintheti az összeállítást a fertőrákosi barlangszínházban.

A sikercsapat:

Bál a Savoyban

Szereplők:

Henry de Faublas márki – Domoszlai Sándor
Madelaine, a felesége – Geszthy Veronika
Daisy Parker, dzsesszzeneszerző – Kisfaludy Zsófia
Musztafa, bej – Peller Károly
La Tangolita, argentin táncosnő – Molnár Anikó
Celestin Fourmint, ügyvéd – Marosszéki Tamás
Archibald, komornyik / Riporter-műsorvezető – Szolnoki Tibor Jászai-díjas
Pomerol, főpincér – Rupnik Károly / Pintér Gábor
Monsieur Albert, párizsi divatház feje – Farkas Tamás
René – Szabó Laci
Maurice - Kiss Noró
Polette – Szőcs Erika
Lili – Simon Andrea
Hermence - Horváth Enikő Sára
Bebé, Madelaine komornája – Szupper Fanni
Valamint a Sopron Balett és a Soproni Petőfi Színház kórusa

Zenei vezető, karmester – Oberfrank Péter Liszt-díjas, érdemes művész
Koreográfus – Bokor Attila
Díszlet – Székely László Kossuth- és Jászai-díjas
Jelmez – Tóth Barna  †
Ügyelő – Horváth Dávid
Súgó – Szele Júlia Lívia
Rendezőasszisztens – Kiss Noró
Játékmester – Zsadon Andrea Jászai-díjas
Rendező – Béres László

(Az előadás a Hartai Zenei Ügynökség támogatásával jön létre.)