Hírek - 2022. június 14.Ördögölő sikerúton

Az Ördögölő Józsiás zenés tündérjáték látható a Magyar Színházak 34. Kisvárdai Fesztiváljának versenyprogramjában június 27-én. A Soproni Petőfi Színház és a Zentai Magyar Kamaraszínház koprodukciója Tamási Áron művéből készült Szarka Gyula zenéjével, a rendező Pataki András. A sikeres, népszerű előadás nyáron Egerben, majd a Bőköz Fesztiválon, utána Magyarpolányban és Gyulán a Várszínházban, valamint Mikházán is vendégszerepel.

Idén a kísérő programokkal együtt összesen 23 előadást tekinthet meg a közönség június 24. és július 2. között a Magyar Színházak 34. Kisvárdai Fesztiválján. A versenyprogramot ebben az évben is Balogh Tibor, a fesztivál művészeti vezetője állította össze. Ennek keretében tizenhárom produkciót nézhet meg a zsűri. A fesztiválra jönnek idén Szabadkáról, Újvidékről, Székelyudvarhelyről, Gyergyószentmiklósról, Sepsiszentgyörgyről, Marosvásárhelyről, Beregszászból, Nagyváradról, Szatmárnémetiből, Aradról, illetve Sopronból, Komáromból és Gyuláról. Az esemény díszvendége a Zentai Magyar Kamaraszínház, ők három előadással képviseltetik magukat. 

A fesztivál teljes programja itt olvasható:

http://szinhaz.w3h.hu/tartalom/magyar-szinhazak-34-kisvardai-fesztivalja-programja


Az Ördögölő Józsiás ezután útra kel, s a Magyarpolányi Nyár programsorozaton, a Bőköz Fesztiválon Kémesen, Egerben, majd a Gyulai Várszínházban a Tamási Áron napokon is látható, valamint részt vesz az erdélyi Mikházán idén életre hívott Tamási Áron Fesztiválon augusztus végén. Az eseményen anyaországi és határon túli társulatok mutatkoznak be az író műveiből készült darabokkal Tamási Áron születésének 125. évfordulója alkalmából. A nagy sikerű színházi előadást nemrég Sopronban rögzítette az MTVA és ősszel műsorra tűzi.

Az Ördögölő Józsiás stábja nyáron is folytathatja hódító útját