Hírek - 2022. június 10.Kosaras királynők a színházban

Európa kosaras királynői tapsolták meg hosszan az Ördögölő Józsiás zenés tündérjáték stábját csütörtökön este a Soproni Petőfi Színházban. A nézőtéren ott ült a 14-szeres magyar bajnok Sopron Basket Euroliga-győztes gárdájának ikonja, legendája, a csapatkapitány Fegyverneky Zsófia, az új szupertehetség, Varga Alíz, a vezetőedző Gáspár Dávid és a sikerkovács, Török Zoltán ügyvezető. Mindegyiküknek nagyon tetszett az előadás, amelynek szünetében dr. Ragány Misa, a Pro Kultúra ügyvezetője köszöntötte vendégeinket. Részletek itt.

A soproni színház és a klub között régre nyúló a kapcsolat. Az Euroliga-győzelemért a kulturális cég munkatársai, a színészek is nagyon drukkoltak. A soproni az első magyar csapat, amely megnyerte az 1959-ben életre hívott kontinentális elitsorozatot. A világraszóló sikernek gratulálva Dr. Ragány Misa meghívta a gárdát a teátrum egyik előadására. Aki el tudott most jönni, itt is volt, őket Pataki András, a teátrum igazgató-főrendezője szintén köszöntötte.  Ráadásul épp televíziós rögzítés zajlott a színházban, így visszanézhető majd ez az előadás a csapat számára is. 

A nézőtéren ott ült a magyar kosárlabdazás egyik legnagyobb egyénisége, Fegyverneky Zsófia. Az irányító 248 Euroliga-meccset játszott eddig 15 ország klubcsapata ellen. Összesen 136-szor lépett pályára magyar válogatottban, míg 2017-ben lemondta a címeres mezben való szereplést. A legenda 14-szeres magyar bajnok, 11-szeres Magyar Kupa-győztes. Pályafutásának csúcsa a tízezer néző előtt Fenerbahcéval vívott finálé Isztambulban, az Euroliga-győzelem, hiszen ezüstje és bronza már van. A mostani sorozatban természetesen a legnagyobb pillanat az volt, amikor magasba emelte a kupát, ám, aki követte a soproniak útját, az nem felejti el azt sem, amikor a negyeddöntő első negyedének végén dudaszós szédületes félpályás kosárral küldte szinte padlóra a Montpelliert.  

Eljött az előadásra Varga Alíz, az új generáció szupertehetsége, aki beírta magát a csapat és a hazai kosárlabdázás történetébe, hiszen 21 évesen már Euroliga-győztes, magyar bajnok, és Magyar Kupa-nyertes. Így még nem indult karrier az országban. Az Euroliga-menetelésben Gironában 15 pontot dobott, Gdyniában szintén ugyanennyit, s oroszlánrészt vállalt abban, hogy a csapat mindkét helyen nyerjen. A sorozat minden mérkőzésén játéklehetőséget kapott. A döntőbe is. A válogatottban már bemutatkozott, a szurkolók legnagyobb örömére pedig tovább erősíti az együttest. 

Török Zoltán ügyvezető három évtizede dolgozik azért, hogy csúcsra érjen a soproni női kosárlabdázás. Kemény, szisztematikus munkával építette fel a klubot, s most együtt örülhetett Gáspár Dávid vezetőedzővel a megérdemelt sikernek. S, hogy az Euroliga-győzelem után hová vezethet még a Sopron Basket útja? Erre honlapunknak mindkét sportvezető azt mondta, azért jó felérni a csúcsra, mert onnan újabb csúcsokat lehet meglátni, és azokat meghódítani.    

Aki pedig vissza szeretné idézni, mi történt a döntőben, íme az összefoglaló az internetről: