Hírek - 2022. június 3.Színházunk a Bőköz Fesztiválon

Tamási Áron székely író születésének százhuszonötödik évfordulójára emlékezve, az író életműve előtt tisztelegve látható a VII. Bőköz Fesztiválon az Ördögölő Józsiás zenés tündérjáték a Soproni Petőfi Színház és Zentai Magyar Kamaraszínház előadásaként Szarka Gyula zenéjével Pataki András rendezésében. Az ingyenes összművészeti rendezvénynek továbbra is Kémes, Szaporca, Tésenfa és Drávacsehi ad otthont a Duna-Dráva Nemzeti Park Ős-Dráva Látogatóközponttal együtt július 7. és 10. között. A leghűségesebb város teátrumának művészei, alkotói több programban, előadásban is részt vesznek. Részletek itt. 

Az idei hetedik fesztivált ismét az összművészet jegyében rendezik meg. A zene, az irodalom, a színház, a folklór, az alkotó-és képzőművészet területén előadásokkal, kiállításokkal, bemutatókkal, színes programokkal, műfaji sokszínűséggel várják a nézőket.  

A kémesi nagyszínpadon színházunkból fellép Szarka Gyula, Savanyu Gergely és Kisfaludy Zsófia, Migovics Zoltán, Boegán Péter. A katolikus templomban Bogányi Gergely az általa fejlesztett zongorát mutatja be Varga Gábor soproni dzsesszzenésszel együtt. Tamási Áron székely író születésének százhuszonötödik évfordulójára emlékezve, az író életműve előtt tisztelegve látható a településen az Ördögölő Józsiás zenés tündérjáték a Soproni Petőfi Színház és Zentai Magyar Kamaraszínház előadásaként Szarka Gyula zenéjével július 9-én.

Tésenfán Horányi László színművész önálló estjével szerepel, amelynek a címe Szívemtől szívedik, szárnyakon szédülve.  
Drávacsehiben Kisfaludy Zsófia és Savanyu Gergely musical műsora tekinthető meg. Érkezik Szarka Gyula gyermekműsora, a Tücsöklakodalom Molnár Anikó és Papp Attila színművészek főszereplésével. Kisfaludy Zsófia pedig a Női lelkek, női tükre önálló produkcióját hozza el még a fesztiválra.

A szervezők szándéka, hogy minden korosztálynak kínáljanak programokat a legkisebbektől, a legnagyobbakig, felnőtteknek, családoknak a minőség és az igényesség jegyében, hogy az Ormánságnak ebben a térségében is tovább tudják őrizni a magyar kulturális értékeket.

Az VII. Bőköz Fesztivál fővédnöke Csák János kulturális és innovációs miniszter. Örökös tiszteletbeli fővédnök, Prof. Andrásfalvy Bertalan Széchenyi-díjas néprajzkutató. A védnökök: dr. Hoppál Péter kulturális államtitkár, dr. Nagy István agrárminiszter és Nagy Csaba, a térség országgyűlési képviselője. A fesztivál igazgatója Pataki András.