Hírek - 2022. május 28.Partnereinkkel találkoztunk

A Punnany Massif koncert előtt a fertőrákosi barlangszínházat működtető Pro Kultúra Sopron Nonprofit Kft. találkozóra hívta partnereit. Ennek célja az volt, hogy bemutassák az elmúlt időszakban zajlott kulturális, turisztikai fejlesztéseket, s a meghívottak betekintést nyerhessenek az idei évad programjaiba. Részletek itt.

Dr. Ragány Misa, a Pro Kultúra Sopron Nonprofit Kft. ügyvezetője köszöntőjében elmondta, szeretnék, ha minél többen jönnének a barlangszínházba, a témaparkba kulturális és turisztikai élményért. Erre alkalmas a világszínvonalú környezet. Beszélt az évadról, amely sokszínű műfaji, stílusbeli kínálattal várja a közönséget. Elmondta, hogy saját, illetve koprodukciós előadásokkal a Soproni Petőfi Színház rendszeresen szerepel a barlangszínházban. Idén A vadak ura családi musical is ilyen, amelyet hatszor tűznek műsorra. Mindemellett a zongorák magyarországi királyaival, sztárművészeivel - köztük a Kossuth-díjas Bogányi Gergellyel -, nemzetközi hírű balett-táncosokkal készül koncert és táncjáték Bartók Béla A csodálatos mandarin és Ravel Bolero című legendás szerzeményeire. Ezen kívül németül, valamint magyarul is kiállítanak Lehár-gálaestet és Grammy-díjas világsztárokkal újra megrendezik a SopronDrumot. 

Seregély Dóra marketingigazgató az elmúlt időszakban megvalósult fejlesztésekről beszélt, kiemelve a Dohnányi-terem kialakítását, megnyitását, az interaktív filmek elkészülését, a mobilaplikációs rendszer telepítését, valamint az élményelemek bővülését. Családbarát az intézmény, a gyerekek számára Denevér Dani nyomán számos izgalmas játékos tanulási lehetőséget biztosít a helyszín. Az a céljuk, hogy a térségen túlról is vonzóvá tegyék a kőfejtőt és barlangszínházat, mind egyedülálló, különleges helyszínt. 

Izsó Katalin projektmanager a nagyon népszerű, kedvelt Barlangoló programra hívta fel a figyelmet, amelynek keretében bejárható az egész témapark, és a közönség bepillanthat a kulisszák mögé is, miközben számtalan érdekességet tudhat meg az előadásokról is. 

Kóczán Péter kulturális csoportvezető hangsúlyozta, hogy a közönség széles rétegeinek kell különböző stílusú és műfaji igényes zenei élményeket nyújtaniuk. Ehhez jól beazonosítható, kiszámítható programok szükségesek. A komolyzenei kínálatuk ilyen. A nagyon kedvelt és keresett Ötórai hangolók koncertek mellett idén is tart három minőségi, igényes, könnyed nyári hangversenyt a Győri Filharmonikus Zenekar. Ők rendszeresen fellépnek a  barlangszínházban. Újdonságként hirdetik meg idén a Jazzcsütörtök rendezvényeket, amikor is a műfajnak és a borok kedvelőinek biztosítanak találkozási lehetőséget. A Kollmann Gábor Quintet, Fekete-Kovács Kornél, Bartók Vince és Szabó Dániel Ferenc triója, a Binder Quartet, Szakcsi Lakatos Béla, és Varga Gábor triója lép fel egyes esteken.

A Pro Kultúra a partnereivel a jövőben még szorosabbá kívánja fűzni a kapcsolatot, hogy a Fertőrákosi Kőfejtő és Barlangszínház pozíciója tovább erősödjön a kulturális és turisztikai palettán.