Hírek - 2013. január 14.Újra Magyar Elektra

A Soproni Petőfi Színház az Evangéliumi Színházzal együttműködésben, a Magyar Kultúra Napja tiszteletére január 21-én ismét műsorra tűzi Bornemisza Péter: Magyar Elektra című művét.
- A Magyar Elektra a magyar drámaírás épületében az első hatalmas oszlop. Talán a legmagasabb. Olyan mű magasodik elénk, amely minden időre indíték és mérce. Még akkor is, ha hosszú időre eltűnt, feledésbe merült. Bornemisza Péter egyes életírónak ironikus megállapításai szerint őszinteségi mániában szenvedett. Méltányos, ha most elismételjük azokat a szavainkat, szókapcsolatainkat, amelyek az ő rögeszméihez igazodnak. Tisztesség. Az erkölcsi, cselekvésbeli kötelességek teljesítése. Meghajlás az előttünk álló szellemi akarat előtt. Jó lenne hinni, hogy ezek a fogalmak, e megtartó hagyományos értékek bennünket is megújulásra ösztönöznek - többek között így ajánlja Katona Imre rendező a darabot.
Játsszák: Pelsőczy László, Szőcs Erika, Horváth László, Molnár Anikó, Ács Tamás, Szlúka Brigitta, Papp Attila, Müller Zsófia, Czár László
Dramaturgia, látvány, rendezés: Katona Imre
Korrepetitor: Szabó Szilvia
Koreográfus: Demcsák Ottó (Harangozó-díjas)