Hírek - 2013. március 17.Teátrumi színözön - Soproni Petőfi Színház - 2013. március 24-28.

Színházi kavalkád, országos és nemzetközi hírű produkciók, műfaji sokszínűség, remek színészek, virtuóz táncosok a Soproni Tavaszi Napok részeként .Öt nap, hat feledhetetlen élményt garantáló előadás! Kihagyhatatlan lehetőség a soproni színházszerető közönség előtt. Minden előadás után Pomezanski György, a magyar televíziózás kultikus alakja, a Duna Televízió egykori alelnöke beszélget az alkotókkal, szereplőkkel. A Színházi Világnapon, március 27-én Pataki András a Soproni Petőfi Színház igazgatója és a tá
Március 24. (vasárnap) 19 óra


Szergej Medvegyev: Fodrásznő
színmű
Rendező: Viktor Rizsakov
A debreceni Csokonai Színház kultikus előadása a boldogság utáni vágyakozásról, derűbe, szeretetbe, groteszkségbe csomagolt fájdalomról, kiváló rendezésben, parádés színészi alakításokkal (Szűcs Nelli, Trilll Zsolt, Tóth László, Kristán Attila). A produkció a 2010-es Pécsi Országos Színházi Találkozón elnyerte a legjobb előadás díját, Szűcs Nelli pedig a legjobb női alakításért vehetett át elismerést.

Március 25. (hétfő) 19 óra
Fifika
Évszakok
táncszínházi előadások
Rendező: Fenyves Márk és Pálosi István
A budapesti Magyar Mozdulatművészeti Társulat előadása a műfaj kedvelőinek igazi különlegesség és ínyencség. Az előadás témája az örök körforgás mai értelmezése, a természeti és emberi körforgásé, a maga ősiségével és megfoghatatlanságával. A mozdulatművészethez közel álló téma, mely a természet erőit vizsgálja Bach, Haydn és Vivaldi művei segítségével.



Március 26. (kedd) 19 óra
John Steinbeck: Egerek és emberek
színmű
Rendező: Pataki András
A Soproni Petőfi Színház nagy sikerű, katartikus őszi nyitóelőadása két idénymunkás különös, tragikus kapcsolatáról, a főszereplők: Horváth László és Tóth Tibor parádés, székhez szögező alakításával. Az új soproni társulat telt házakat vonzó remek produkciója a nézők kérésére még egyszer látható a a színházban.

Március 27. (szerda) 19 óra


Carole FrEchette: Simon hét napja…
stúdiószínházi előadás
Rendező: Ivan Vukosavljev
A Zentai Magyar Kamaraszínház mély gondolatokat, érzéseket bemutató előadás Somon Labrosse munkanélküli hét napjáról, aki nap mint nap új foglalkozást fedez fel magának, hogy végre egyenesbe kerüljön. Ám tervei sorozatban kudarcba fulladnak. Simon ezúttal barátaival egy színházi előadásán megrendezésén fáradozik, amelynek témája: egy hét az életéből.



Március 28. (csütörtök) 19 óra


Csongor és Tünde
Vörösmarty Mihály drámai költeményének táncszínházi előadása
Rendező: Török Viola
A nyárádszeredai Bekecs Néptáncegyüttes látványos előadásában tekinthetik meg a nézők Csongor és Tünde történetét. A népszerű mű ezúttal főként a néptánc-formanyelvének felhasználásával elevenedik meg a színpadon. A produkció táncsűrítményei, Vörösmarty világa, gondolatai az erdélyi népi kultúra gazdag szellemi közegében igazi táncszínházi élményt garantál.



(szünet után)
Menedék
mozgásszínházi előadás külső és belső utazóknak
Rendező: Víg Ágnes
A celldömölki Soltis Lajos Színház előadása egy panzióról, egy menedékről egy képzelt Kelet Európáról, egy képzelt háború utáni időtlenségről, ahová utazók érkeznek. Összeverődött emberek egyetlen éjszakája, lélekörvénye ez mozgásszínházban elbeszélve.