Hírek - 2021. június 22.Párizsi éjszakák sztárénekesekkel

Összeállt a nagy csapat! Párizsi éjszakák címmel Edith Piaf, Charles Aznavour, Yves Montand sanzonjaitól a Rómeó és Júlia, a Nyomorultak, a Notre-Dame de Paris musicaleken át a Házibuli című film zenéjéig örökzöld francia dallamok csendülnek fel Stéphanie Schlesser, Laurent Ban magyar származású sztárénekesek és meghívott vendégeiknek, a műfaj kiemelkedő egyéniségeinek: Chiara Di Barinak, Yoann Launaynak, Yannick Schlessernek közreműködésével augusztus 21-én a fertőrákosi barlangszínházban. A nagyszabású koncerten soproni zenészek is színpadra lépnek, az est konferansziéja Savanyu Gergely színművész. A nyár zenei utazása életre szóló élményt ígér a közönségnek. Részletek itt.

Stéphanie Schlesser a soproni közönség egyik nagy kedvencévé vált az elmúlt években. Az Aida musical kirobbanó, mai napig emlegetett sikere után a Zenta, 1697 rockoperában is elvarázsolta a közönséget, majd tavaly augusztusban a Mesés musicalekben énekelt emlékezetesen. Színpadra lépett vele az ugyancsak magyar származású Laurent Ban, akit szintén azonnal szívükbe zártak a nézők kiemelkedő, nemzetközi szintű hangja, énekesi teljesítménye, dinamikus előadásmódja után. Most ketten úgy döntöttek, hogy a francia lelkeket, életérzéseket, hangulatokat megidéző nagyszabású produkciót hoznak létre és ezzel ajándékozzák meg a közönséget.

Stéphanie és Laurent a legtehetségesebb, a műfajban igencsak otthonosan mozgó párizsi kollégáikkal idézik fel a francia operett, sanzon és filmzene felejthetetlen világát. Az előadás a dallamok szárnyán repíti a közönséget a Szajna partjára, a legendák világába. Az esten fellép Chiara Di Bari, olasz szármázású musicalszinésznő, aki többek között a Notre-Dame de Paris-ban Esmeraldát játszotta az olasz és a francia feldolgozásokban. Érkezik Yoann Launay. Őt 2015-ben a francia The Voice-ban fedezte fel a nagyközönség. A döntőig jutott, azóta sok színdarabban, musicalben szerepel. A hivatalos Disney-előadásban, az Oroszlánkirályban Pumbát alakította. Ismerősként köszönthetik a nézők Yannick Schlessert, Stéphanie öccsét, aki aki már szerepelt a fertőrákosi barlangszínházban a SingSingSing Masters Musical Show előadásaiban. Ő egy belga rockegyüttes énekese.

Az est különlegessége, meglepetése, hogy Horváth Tamás trombitás, szárnykürtös vezetésével soproni zenészek is színpadra lépnek az eseményen. A zongoránál Vontszemű Miklóst láthatjuk, Alasztics Balázs szaxofonozik és klarinétozik, Giczi Kurt basszusgitározik, bőgőzik, Migovics Zoltán harmonikázik, Horváth Csaba harsonázik, a doboknál Boegán Péter ül, valamint ütőhangszereken játszik Schneider Szilveszter. Szinte mindegyikük részt vett már a Petőfi Színház zenés előadásaiban. A koncert konferansziéja a soproni társulat kedvelt művésze, Savanyu Gergely színművész, akit ugyancsak barátként köszönthet Stéphanie és Laurent, mert a soproni teátrum zenés előadásainak, műsorainak, produkcióinak rendszeres szereplője. Játszottak, léptek is fel együtt.  

A Párizsi éjszakák elhangzó dalait összeköti a megfejthetetlen francia lélek és életérzés repítő titka. A csapat, a fellépők szándéka szerint a közönségnek hasonló érzése lehet majd a koncert alatt, mintha egy estére beült volna a pàrizsi Montmartre egyik kàvézó-szinházába. Érezhetik, ahogy a Szajna menti szellő keveredik az éppen kisült baguette és a frissen őrölt kávé illatával, közben pedig a zene utaztatja őket Párizsba.
 

Beharangozó írások, interjúk a főszereplőkkel ezeken a linkeken:

http://www.soproniszinhaz.hu/hirek/1788-hullamok%C2%A0moraja.html

http://www.soproniszinhaz.hu/hirek/1763-piaftol-a-hazibuliig.html

http://www.soproniszinhaz.hu/hirek/1716-barlangsztarok-stephanie-es-laurent.html

Stéphanie Schlesser
Laurent Ban
Chiara Di Bari
Yannick Schlesser
Yoann Launay
Savanyu Gergely
Horváth Tamás trombitás vezetésel soproni zenészek is részt vesznek a koncerten