Hírek - 2021. május 18.Folytatjuk! - A padlás

A kamara játszóhely megnyitása után május 21-től folytatódik az idei évad a Soproni Petőfi Színház nagyszínpadán A padlás műsorra tűzésével. Az ősz nagy energiájú, kirobbanó sikerű és erejű produkciója hatalmas nézői várakozások mellett Pataki András rendezésében repülőrajtot vett. A közönség felállva ünnepelte a stábot. A zenekaros, musical történelmet író emlékezetes hangzásvilág, a színészek magas szintű teljesítménye, a legendás történet, a slágerré vált dalok kicsikre és nagyokra egyaránt hatottak. A leghűségesebb város teátruma az élénk érdeklődésre számítva most dupla előadások meghirdetésével készül. Részletek, háttér itt.

Igazolta a fokozott várakozásokat A padlás műsorra tűzése ősszel Sopronban. Az évad első bemutatója élénk érdeklődést váltott ki. Az októberi első bérletszünetes előadásra szinte teljesen megtelt a leghűségesebb város teátruma. A nézőket várta a közismert, ikonikussá vált történet, mégpedig abban az évben - 1986-ban - játszódva, amikor megszülettek az előadás dalai. Jókat derült a publikum a történelmi utásokon.
 
Az időutazás és a retró hangulat mellett Pataki András szerint a mesébe ágyazott mű talán egyik leglényegesebb üzenete, hogy materiális közegben is létezik a transzcendes világ a szellemekkel együtt, a gonosztevők lélekben megjavíthatók és van élet a halál után. S, ez egy olyan korszakban is így volt, amikor a kilátástalanság érzése és a nyugati szabadság iránti vágy mellett az égi világba vetett hit segítette az embereket.    

A történetben szereplő szellemek repülését az országban egyedüli, nemzetközileg is elismert színházi reptető csapat biztosítja. Akad olyan művész, aki a zsinórpadlás nyolc méteres magasságból fejjel lefelé ereszkedik le a színpadra.  

Ami a soproni produkció egyedülálló különlegessége, hogy minden egyes alkalommal zenekaros kísérettel szólalnak meg a slágerré vált dalok. A szimfonikus átiratot maga a zeneszerző, Presser Gábor és Holló Aurél, az Amadinda együttes tagja készítette még 2009-ben, s azóta is csiszoltak a művön, így az országban ezt a változatot még senki nem játszotta. A hatás és siker vastapsban, standing ovationban volt mérhető a Petőfi Színházban. A színészeket és az Oberfrank Péter vezette zenekart hosszú percekig ünnepelték a nézők.

Olyan hangos sikert ért el stáb, hogy Presser Gábor zeneszerző is készül arra, hogy eljöjjön Sopronba, s megnézze A padlás előadást, amelyről nagyon sok jót hallott több helyről. Ezért elhívta a leghűségesebb város teátrumának népszerű színészeit július 31-én a fertőrákosi barlangszínházi koncertjére, amelynek címe Dalok régről és nemrégről. Ott együtt éneklik a musical legendás slágereit a Petőfi Színház művészeivel. 

A padlás csapata: 

Az előadásban a Rádióst Papp Attila játssza. Sünit Molnár Anikó formálja meg, a Mamókát Szőcs Erika alakítja, Barrabás–Révész szerepében Marosszéki Tamás látható. A Herceg Savanyu Gergely, a Lámpás Orbók Áron, a Kölyök Kisfaludy Zsófia, a Meglökő Kiss Noró. Témüllerként Major Zsolt, Detektívként a Jászai-díjas Kovács Frigyes lép színpadra. Az Üteg Rovó Péter, Robinson, felvételről, Mikó István Jászai-díjas, érdemes művész. A szobor Füsi Zsolt. A koreográfus és szcenikus Szakál Attila, a jelmeztervező Szélyes Andrea. A díszlet és rendezés a Jászai-díjas Pataki András munkája. A fénytervező Kovács Ferenc. A korrepetitor Sárdy Barbara, a kreatív munkatárs Pomezanski György. A vizuális tervező András Fruzsina. A rendezőasszisztens Simon Andrea, az ügyelő Horváth Dávid. Az előadás két karmestere Oberfrank Péter Liszt-díjas, érdemes művész és Tassonyi Zsolt.

Az előadással kapcsolatos alkotói folyamat bemutatása, további érdekességek az alábbi linkeken olvashatók:

http://www.soproniszinhaz.hu/hu/hirek/1696-a-padlas-varazslatos-premier.html

http://www.soproniszinhaz.hu/hu/hirek/1694-a-padlas-jonnek-a-berletesek!.html

http://www.soproniszinhaz.hu/hu/hirek/1691-a-padlas-tovabb-tarol.html

http://www.soproniszinhaz.hu/hirek/1687-a-padlas-jonnek-a-rajongok!.html

http://www.soproniszinhaz.hu/hirek/1685-a-padlas-standing-ovation!.html

http://www.soproniszinhaz.hu/hirek/1684-a-padlas-matol-lathato.html

http://www.soproniszinhaz.hu/hirek/1683-a-padlas-taps-a-sajtotol.html

http://www.soproniszinhaz.hu/hirek/1681-a-padlas-celegyenesben.html

http://www.soproniszinhaz.hu/hirek/1679-belecsapott-a-zenekar.html

http://www.soproniszinhaz.hu/hirek/1678-kultudvarokban-a-padlas.html

http://www.soproniszinhaz.hu/hirek/1674-fenyev-tavolsag-a-padlason.html

http://www.soproniszinhaz.hu/hirek/1669-a-padlas-titokzatos-kellek.html

http://www.soproniszinhaz.hu/hirek/1655-a-padlas-keszek-a-jelmezek%C2%A0.html

http://www.soproniszinhaz.hu/hirek/1654-a-padlas-repteto-proba.html

http://www.soproniszinhaz.hu/hirek/1653-a-padlas-varazslatos-hangzasvilag.html

http://www.soproniszinhaz.hu/hirek/1611-a-padlas-werkfotok-es-probahangulat.html

http://www.soproniszinhaz.hu/hirek/1592-a%C2%A0-padlas-proban-jartunk.html

http://www.soproniszinhaz.hu/hirek/1590-a-padlas-tobb,-mint-mese.html

http://www.soproniszinhaz.hu/hirek/1570-a-padlas-itt-a-diszlet!.html

http://www.soproniszinhaz.hu/hirek/1567-a-padlas-fenyev-tavolsag.html

http://www.soproniszinhaz.hu/hirek/1547-a-padlas-titkai.html

http://www.soproniszinhaz.hu/hirek/1533-a-padlas-hazteton-a-szimfonikusok.html